Caută
Close this search box.

Tudorel Toader, replică la propunerea de revocare: Raportul este răspunsul pe care Executivul, prin Toader, îl dă Comisiei de la Veneţia

Augustin Lazăr

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, miercuri seară, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că a declanşat procedura de revocare în cazul său, ca acest raport de evaluare întocmit de Toader este de fapt răspunsul pe care Executivul îl dă Comisiei de la Veneţia.

„Cu doar două zile în urmă, Comisia de la Veneţia transmitea că independenţa procurorilor poate fi afectată de numirea şi eliberarea din funcţie a procurorilor, recomandând examinarea acestor dispoziţii. Raportul de evaluare a activităţii manageriale desfăşurate de către procurorul general de la PICCJ este răspunsul pe care Executivul, prin vocea ministrulu Justiţiei, înţelege să îl dea Comisiei de la Veneţia. Raportul prezentat azi e modul în care Executivul, prin ministrul Justiţiei, înţelege să respecte autoritatea Ministerului Public ca parte a justiţiei din România”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general a mai punctat că discursul său public a fost mereu în concordanță cu normele CEDO.

Procurorul general a anunţat că va răspunde punctual criticilor aduse de Tudorel Toader în zilele următoare.

„Respectarea principiilor şi valorilor constituţionale a stat la baza mandatului meu. Mi-a asumat luarea unei atitudine publică de a exprima un punct de vedere ca reacţie la atacturile nejustificate la adresa sistemului judiciar”, a completat Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, prezentată pe site-ul ministerului Justiţiei, are 63 de pagini, raportul fiind structurat pe cinci capitole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri