Caută
Close this search box.

Un bărbat din SUA s-a aruncat în aer cu un prieten și copilul acestuia de 2 ani

La o săptămână după ce trei persoane au murit în explozia unei maşini într-un oraş din Pennsylvania, autorităţile au lămurit ce s-a întâmplat.

Un tânăr de 26 de ani, nemulţumit de viaţa lui, a decis să-şi pună capăt zilelor. Din motive necunoscute însă, a luat cu el pe lumea cealaltă şi un prieten, dar şi pe fiul lui de numai doi ani.

Mașina a explodat sâmbătă seara într-o intersecție din orășul Allentown, Pennsylvania. Imediat, autoritățile au înlăturat ipoteza unui atentat terorist, dar au spus clar că n-a fost nici accident. În anchetă s-au implicat FBI și ATF, biroul pentru combaterea contrabandei cu alcool, arme și explozibili.

John Gallagher, Biroul Procurorului General: “Ceea ce s-a întâmplat aici, în Allentown, sâmbătă e un adevarât coșmăr. E vorba de un individ care și-a propus să se sinucidă și să o facă în cel mai violent și distructiv mod pe care l-a putut găsi.”

Anchetatorii spun că Jacob Schmoyer, de 26 de ani, a construit o bombă artizanală și a amplasat-o în propria mășînă, cu intenția de a-și lua viața, omorându-și, în același timp, un prieten de 66 de ani și băiețelul de doi ani.

Don Robinson, agent special ATF: “Nu se poate descrie ce e în mintea cuiva care face așa ceva.”

La trei zile după explozie, familia lui Schmoyer și poliția din Allentown au primit patru scrisori redactate în ziua incidentului, în care acesta își expunea planul.

Don Robinson, agent special ATF: “Era foarte nemulțumit de viața lui, se descria în termeni în genativi. A recunoscut mai multe alte fapte de natură penală. și-a exprimat dorința de a nu mai trăi și intenția de a-ăi lua cu el prietenul și fiul.”

Scrisorile nu explică însă de ce a vrut să-și omoare prietenul și, mai ales, copilul. Rude citate de presă americană spun că bărbatul suferea de schizofrenie, dar autoritățile nu au confirmat acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri