Caută
Close this search box.

Un europarlamentar PSD susţine că fondurile europene nu se trag de teama DNA

psd

Victor Boştinaru, europarlamentar PSD, a apărat Guvernul de la Bucureşti după criticile comisarului european Corina Crețu, subliniind că dacă România nu aplică cu proiecte mature pentru finanţare europeană este de frica DNA, o frică de asumare a responsabilităţii.

Creţu a declarat, la Bruxelles că nu mai acceptă „insulte” din partea Guvernului român faţă de munca pe care o face, subliniind că la Comisia Europeană se fac „eforturi supraomeneşti” pentru a evita dezangajările de fonduri pentru România.

„Este o operaţiune tipic românească ce trebuie să se încheie. Doamna comisar ar fi trebuit să îşi nuanţeze declaraţia inclusiv privind motivaţiile acestor întârzieri. Ştie despre ce e vorba. La Bucureşti există o paralizie a semnatului documentelor, ca nu cumva DNA-ul să bata la uşă.

Este o frică teribilă. Dacă nu semnezi, nu greşeşti. Instituţional, oamenii sunt îngroziţi că trebuie să îşi asume răspunderea în ceea ce priveşte semnarea unor contracte cu finanţare europeană. Este un handicap pe care ni-l creăm noi, inclusiv cu controalele de la Curtea de Conturi, cu excesul de birocraţie pe care Guvernul îl solicită. Hăţişul în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene este, probabil, cel mai mare din UE”, a completat Boştinaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri