Caută
Close this search box.

Un jurnalist turc din Germania, care a protestat în timpul vizitei lui Erdogan, va fi deportat în Turcia

jurnalist turc

Un jurnalist turc care a protestat în timpul vizitei de stat a lui Recep Tayyip Erdogan în Germania de luna trecută va fi deportat în Turcia în ianuarie, relatează duminică dpa, preluată de Agerpres.

Ertugrul Yigit, în vârstă de 60 de ani, a declarat pentru dpa că a primit o notificare scrisă că va trebui să părăsească Germania de bună voie până la 22 ianuarie 2019 sau riscă să fie deportat.

Yigit, un critic vocal al lui Erdogan care a trăit în Germania timp de 36 de ani şi care conduce un ziar online turc, a afirmat că este sigur că notificarea de deportare este legată de protestul său din timpul vizitei de stat a preşedintelui turc.

În timpul unei conferinţe de presă cu participarea lui Erdogan şi a cancelarului german Angela Merkel de pe 28 septembrie, Yigit – care purta un tricou cu mesajul “Libertate pentru jurnalişti în Turcia” – a fost evacuat din sală, în timp ce Erdogan zâmbea pe podium, scrie dpa.

“Nu are cum să nu aibă legătură”, a spus el, adăugând că va face apel la decizia de deportare după o întâlnire cu avocatul său.

Motivul invocat de autorităţi în notificarea de deportare, care a fost văzută de dpa, este că Yigit nu este angajat şi nu mai trăieşte în aceeaşi casă împreună cu copiii lui germani.

https://youtu.be/yt_FGEEHpuA

Preşedintele turc Erdogan a făcut apel în mod repetat către Germania să-i deporteze sau să-i extrădeze pe cetăţenii turci pe care îi suspectează că ar fi în spatele loviturii de stat eşuate din 2016 sau a altor activităţi antiguvernamentale.

Evacuarea jurnalistului Ertugrul Yigit de la conferința de presă comună a lui Erdogan cu Merkel (min. 1:02):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri