Caută
Close this search box.

Un Logan cumpărat în 2007 a mers un milion de kilometri

lohgan

Matei Anastasie, un taximetrist din Slobozia, a reuşit performanţa ca în 9 ani să parcurgă 1 milion de kilometri cu o maşină Dacia Logan.

Reprezentanţii Dacia au rămas surprinşi de ceea ce a reuşit taximetristul, aşa că au decis să supună maşina mai multor teste, care să determine cu adevărat numărul de km. După verificări, specialiştii au constat că motorul, cutia de de viteze, dar şi alte elemente principale nu au fost schimbate, lucru care i-a făcut să declare că distanţa din bord este reală.

Proprietarul a mărturisit că a cumpărat maşina printr-un credit bancar, în 2007: ”L-am cumpărat în 2007 prin credit bancar de la o reprezentanţă Dacia din Slobozia. Am ales echiparea de top de la acea vreme, adică Laureate, dotată cu tot ce se putea pune pe o Dacie atunci şi am optat pentru o instalaţie GPL din fabrică. Motorul este 1.4 benzină de 75 cp. Am comandat maşina în august şi am primit-o în octombrie. Făcând foarte multe drumuri, atât în ţară, cât şi peste hotare.

Din octombrie 2007 pana in martie 2016, cand masina a trecut de 1 milion de kilometri, au trecut 8 ani şi ceva. În tot acest timp am schimbat de zeci de ori consumabilele uzuale, ca la orice altă maşină, dar şi amortizoare, planetare, injectoare, ambreiajul şi chiar alternatorul. Dar majoritatea elementelor sunt cele originale, inclusiv arcurile pe spate, puntea, eşapamentul, tot ce ţine de servodirecţie, instalaţie de aer condiţionat şi chiar electromotorul.”, a povestit Matei Anastasie pentru 4tuning.

Informaţiile au apărut în media după ce Anastasie a mers la un service din Slobozia, pentru a face câteva verificări. Mecanicul a văzut în bord numărul kilometrilor şi nu a ratat ocazia să fotografieze ceasul. Imaginea a fost ulterior distribuită pe un site de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri