Caută
Close this search box.

Uraganul Willa slăbește din intensitate în timp ce se mișcă spre interiorul Mexicului

Vânturile puternice ale uraganului Willa au început să slăbească din intensitate pe măsură ce furtuna puternică a lovit insule din apropiere de Mexic miercuri devreme lăsând în urma sa întreruperi de curent și copaci răsturnați pe coastă, dar fără victime a spus un oficial citat de Reuters.

Willa, o furtună de categoria 3 pe scara Saffir-Simpson de cinci trepte, a lovit marți în apropierea orașului Isla del Bosque, în nord-vestul statului Sinaloa, cu vânturi de 195 km / h, clătinând clădiri și lovind cu ploi în orașele de coastă și stațiunile unde mii de oameni s-au mutat în siguranță. „Populația s-a adăpostit la timp și acesta este rezultatul”, a declarat Luis Felipe Puente, șeful agenției pentru protecția civilă a țării, adăugând că drumurile vor fi deschise miercuri. „Slăbirea rapidă a intensității ar trebui să înceapă în curând”, a declarat, marți, Centrul Național al Uraganelor, deoarece ochiul furtunii s-a îndreptat către capitala statului Durango.

Furtuna a fost unul dintre cele mai puternice uragane care au lovit Mexicul din Pacific în ultimii ani. „A fost foarte puternică”, a declarat Cecilia Crespo, purtător de cuvânt al poliției din Escuinapa, un oraș pe litoral, în apropierea căruia furtuna a lovit în interiorul țării.

Furtuna a lovit Mexicul la aproximativ 80 de km sud de Mazatlan, un oraș important și stațiune turistică în Sinaloa. Willa a atins luni categoria 5 cu vânturi de aproape 260 km / h înainte de a începe să-și piardă din intensitate. Willa a slăbit în timp ce se deplasa în interiorul țării, dar încă sufla vânturi de 185 km / h la mai mult de o oră după ce a lovit coasta.

Furtuna nu a lovit puternic centrul istoric al orașului Mazatlan, care a fost aproape pustiu înaintea sosirii sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri