Caută
Close this search box.

Veste proastă pentru gălăţeni! Primăria nu mai subvenţionează energia termică

nicuşor dan

Primăria Galaţi a anunţat, marţi, că nu mai poate subvenţiona energia termică pentru populaţie la fel cum a făcut anul trecut, iar eliminarea ajutorului va duce la facturi mult mai mari pentru abonaţii sistemului centralizat de termoficare din oraş, potrivit Mediafax.

Practic, este vorba despre o triplare a preţului, în condiţiile în care iarna trecută gălăţenii cu contract la furnizorul local de agent termic au plătit 230 de lei/Gcal.

„Din cele 91.500 de apartamente care au fost alocate punctelor termice prin asociaţiile de proprietari/locatari, în prezent, la sistemul centralizat de încălzire, mai sunt racordate aproximativ 12.000 de apartamente.

Numărul mic al utilizatorilor sistemului centralizat şi pierderile foarte mari ale sistemului centralizat folosit prin contractul cu SC Electrocentrale SA Galaţi ar duce la un cost estimat, pentru iarna 2018-2019, de peste 700 de lei/Gcal, cost dificil de suportat din punct de vedere financiar de către cetăţeni. În condiţiile derulării programelor menţionate de către Primăria municipiului Galaţi, sumele disponibile pentru eventuale subvenţii vor fi mult mai mici şi nu vor fi în măsură să acopere semnificativ costul foarte mare al energiei termice”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galaţi.

Asociaţiile de proprietari din Galaţi le-au solicitat proprietarilor de apartamente conectate la sistemul centralizat să anunţe dacă iarna aceasta doresc sau nu căldură.

„Stimaţi proprietari, vă informăm că pentru încălzirea apartamentelor în sezonul 2018-2019, Primăria Galaţi nu mai subvenţionează costul Gigacaloriei.

Societatea Calorgal a stabilit un preţ de referinţă de 700 de lei pentru o gigacalorie faţă de anul precedent când a fost de 230 de lei.

Cei care doresc căldură să anunţe la Asociaţie până pe 15.10.2018”, scrie pe unul dintre afişele care au apărut la numeroase blocuri din oraşul Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi a solicitat asociaţiilor de proprietari şi de locatari să informeze cetăţenii cu privire la soluţiile de încălzire identificate şi aplicarea lor începând cu sezonul rece 2018 – 2019.

De asemenea, rămâne de văzut ce soluţie va alege municipalitatea gălăţeană pentru alte 7.000 de apartamente care nu pot fi debranşate de la sistemul centralizat de termoficare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri