Caută
Close this search box.

Viață grea în coaliție, Tăriceanu amenință cu ruptura

E limpede că tensiunile din interiorul coaliției de guvernare PSD-ALDE cresc de la o zi la alta, iar Călin Popescu Tăriceanu le-a explicat partenerilor de la PSD că este dispus chiar să rupă coaliția, dacă PSD va lua decizii în nume propriu.

Conform surselor de la vârful PSD, principala nemulțumire a lui Călin Popescu Tăriceanu este faptul că Liviu Dragnea l-ar vrea remaniat pe Tudorel Toader. În ciuda faptului că Tudorel Toader nu este în Guvern pe un loc al ALDE, Tăriceanu îl susține pe ministrul Justiției și dacă acesta va fi remaniat de către premierul Viorica Dăncilă, atunci va arunca coaliția în aer.

Surse din PSD au precizat că Liviu Dragnea îl presează pe Tudorel Toader să dea amnistia și grațierea, dar acesta nu vrea să-și asume un astfel de demers. În Comitetul Executiv al PSD, care va avea loc săptămâna viitoare, liderii partidului ar putea da un vot pentru adoptarea amnistiei și grațierii, iar Tudorel Toader va fi pus în fața unei situații complicate: semnează sau pleacă din Guvern.

Un episod interesant a avut loc, miercuri, atunci când Tudorel Toader a plecat de la CSM direct în biroul lui Liviu Dragnea, de la Parlament. Întâlnirea dintre cei doi a durat aproximativ cinci minute, ceea ce pare extrem de suspect. Se ridică întrebarea logică: de ce ar bate ministrul Justiției un drum pentru o convorbire de cinci minute cu Liviu Dragnea? Asta înseamnă că fie nu s-au înțeles, fie pentru unul dintre ei a intervenit altceva mai important și a fost nevoie de întreruperea conversației.

Miza, în acest moment, este una foarte mare, iar Liviu Dragnea merge pe o gheață extrem de subțire. PSD nu mai reușește să facă majoritate în Camera Deputaților, la legile importante. ALDE i-a lăsat fără majoritate la Legea offshore, iar UDMR la legea de adoptare a Directivei privind spălarea banilor.

Ambele partide au arătat pisica celor de la PSD, iar la toate, pentru Liviu Dragnea se mai adaugă și opoziția din interiorul PSD. Disidenții nu cedează și așteaptă o oportunitate pentru a reîncepe ofensiva, iar dacă lucrurile cu ALDE se complică, aceștia vor avea motivul pentru a cere demisia lui Dragnea, argumentând că, în caz contrar, PSD pierde majoritatea și implicit guvernarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri