Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, acuzații și agresivitate în Parlamentul European: Nu am venit să dau socoteală

Viorica Dăncilă, premierul României, a avut un discurs agesiv în dezbaterea statului de drept din Parlamentul European. ”Nu am venit să dau socoteală”, și-a început Dăncilă discursul.

„Nu am venit să dau socotoleală. Am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer acelaşi respect pentru România din partea dumneavastră. Întreb pentru cine vrem să construim? Pentru politicieni, pentru MCV, pentru europeni. Nu, trebuie să facem o justiţie corectă pentru cetăţeni. Justiţia trebuie să fie garanţia că legile şi drepturile cetăţeneşti sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancţionat. În ce fel a vorbit MCV despre încălcarea drepturilor?”, a spus premierul României.

În același timp, Viorica Dăcilă a dat asigurări că ”nimeni nu va putea întoarce România din drumul ei european”.

„Comisia de la Veneția spunea că, în sistemul sovietic, Parchetul reprezenta un instrument (…) Jumătate dintre magistrații din România au avut dosare prin care au fost influențați să dea soluții. Nu o spun doar eu, o spun magistrații din România. În final, toți au fost achitați iar dosarele clasate, dar ei au fost înlăturați. Azi v-am informat pe toți despre abuzurile din România. De acum nu se vor mai putea ignora aceste lucruri, nu se va mai putea vorbi despre justiția din România, dacă nu se va vorbi despre aceste abuzuri”, a declarat Dăncilă.

”Este acuzată jandarmeria pentru că a intervenit împotriva unor manifestanți violenți. Nu pot accepta ca jandarmeria să fie acuzată. Nu interziceți României ceea ce este permis în alte state. Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să vă fim parteneri egali”, a mai spus Viorica Dăncilă.
Înainte de dezbatere, premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Antonio Tajani, președintele Parlamentului European.
De altfel, Dăncilă s-a întâlnit marți cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Ulterior întrevederii, Guvernul a transmis că speră ca dezbaterea de miercuri din plenul Parlamentului European, pe tema situației din România, să fie „argumentată și constructivă”. Cei doi au discutat despre modificările aduse legilor justiției, protocoalele SRI, dar și evaluările cuprinse în rapoartele MCV. Potrivit comunicatului transmis de Guvern, Dăncilă i-a transmis lui Timmermans că rapoartele MCV nu ar reflecta ”în întregime realitatea în domeniu”.
Dezbaterea de astăzi din PE nu va fi urmată de adoptarea imediată a unei rezoluții privind situația din România, așa cum s-a întâmplat recent în cazul Ungariei. Potrivit unui comunicat de presă al PE rezoluția va fi adoptată abia în perioada 12-15 noiembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri