Caută
Close this search box.

Volkswagen pe profit în ciuda scandalului Dieselgate

Gigantul german Volkswagen a raportat joi profituri mai mari pentru un al treilea trimestru în ciuda scandalului privind înșelăciunea emisiilor motoarelor diesel, dar rezultatele au fost încă cântărite de noile teste de poluare, informează AFP.

Profitul net al grupului cu sediul la Wolfsburg s-a dublat comparativ cu iulie-septembrie, ajungând la 2,76 miliarde euro, dar totuși nu a atins așteptările analiștilor. În al treilea trimestru al anului 2017, linia de jos a fost redusă la 1,07 miliarde de euro prin costuri unice de 2,6 miliarde de euro, deoarece rechemarea autoturismelor americane cu motoare diesel configurate să înșele testele privind emisiile de reglementare s-a dovedit a fi mai complicată decât se aștepta.

Volkswagen rămâne nemulțumit de problemele legale în legătură cu scandalul „dieselgate”, dezvăluit pentru prima dată în 2015, cu investigații deschise împotriva foștilor directori, iar investitorii și proprietarii de automobile găseau o cale către instanță pentru a solicita despăgubiri. Dar noile teste privind emisiile cunoscute sub numele de WLTP – introduse după ce trucurile care au afectat 11 milioane de vehicule din întreaga lume au fost descoperite –  au cântărit asupra profiturilor din al treilea trimestru din acest an.

În timp ce veniturile la VW au crescut cu 0,9% față de anul precedent la 55,2 miliarde de euro, profitul operațional sau de bază, înainte de articolele speciale, a scăzut cu 18,6%, până la 3,51 miliarde. Grupul a subliniat profitul operațional în primele nouă luni a fost „în par” cu cifra de anul trecut, spunând că „o dezvoltare puternică în prima jumătate a anului și în timpul lunilor de vară a fost capabilă să compenseze scăderea livrărilor din septembrie, cauzate de tranziția WLTP”.

Alți producători de automobile s-au plâns, de asemenea, de o strangulare cauzată de noile teste, care au fost proiectate pentru a reflecta mai bine emisiile de gaze nocive precum oxizii de azot (NOx) în condiții reale de conducere pe șosea.

Privind înainte în întregul an, VW a confirmat prognoza vânzărilor de unități ușor mai ridicată decât în ​​2017, cu venituri „intenționate să crească cu până la cinci procente” comparativ cu 230,7 miliarde de euro rezervate anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri