Caută
Close this search box.

Zegrean critică OUG pe legile justiției: Toată lumea e nemulţumită. Tudorel Toader și-a arătat disprețul față de CSM

augustin zegrean

Augustin Zegrean a criticat adoptarea ordonanței de urgență privind legile justiției şi a apreicat că Tudorel Toader și-a arătat disprețul față de CSM .

„Toată lumea e nemulțumită. Asta e primul mare pas înainte. Înseamnă că se face treabă bună. Danileț spunea că aceste puteri ale ministrului sunt prea mari. Există suspiciuni (de o formă de control n.red) pentru că de 30 de ani de când ne-am tot străduit să facem o legislație care să asigure independența procurorilor și judecătorilor, de aceea s-a înființat CSM, controlul judiciar de la CSM.

Ministrul Justiției nu are ce să caute în sesizarea CSM pentru abateri comise de judecători sau de procurori. Judecătorii au președinte de tribunal, are cine să facă, procurorii au și mai mulți șefi. Nu mai era nevoie și de ministrul justiției, care e un politican. Așa ne place să le amestecăm mereu.

Comisia de la Veneția nu ne spune cum să facem. Ei spun ce nu e bine. Dacă cineva crede că li s-a spus să facă așa, e o eroare. Ei spun o părere și părerile lor există în documente publicate de ei de mult. Există o platformă online în care toate țările își pun legile. Se știe ce vrea Comisia de la Veneția”, explică Augustin Zegrean.

Legat de motivul acestei ordonanțe, Augustin Zegrean a spus că „cineva e nemulțumit de cum au ieșit legile și au spus hai să le modificăm repede că așa a hotărât Comisia de le Veneția”.

„Par să existe nemulțumiri și în rândul puterii. E ușor de aflat ce îi nemulțumește. De doi ani s-au tot modificat legile justiției și acum, când în sfârșit au învins, venim și le modificăm”, a precizat Augustin Zegrean, la Digi24.

Fostul șef al Curții Constituționale a spus, de asemenea, că Tudorel Toader și-a arătat disprețul față de CSM, prin decizia de a trimite la Cotroceni nominalizarea Adinei Florea la șefia DNA, deși Consiliul a dat un aviz negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri