Caută
Close this search box.

29…, 8 …, 3 ani…

Trece prea mult timp peste noi ca sa ne amintim exact realitatea, ce ne-a revolutionat, ce ne-a socat,  ce trebuie miscat in tara asta ca sa ramana a noastra, asa cum ne-am dori pentru noi, pentru copii, pentru copiii copiilor…

Cu tone! milioane de euro se sarbatoreste isteric suta de ani de la infiintarea Romaniei Mari, de la Unirea de la Alba Iulia din 1918 dar nu ne trebuie circ, ci o structura puternica pe care sa bazam societatea romaneasca si tara pentru urmatoarea suta. Nu faci acoperis la casa fara pereti dar cam asa se intampla acum, dam artificii de bucurie cand toata lumea se plange de saracie si nedreptate, de boala si coruptie. Paine si circ… foarte trist…

Am uitat deja tinerii care au murit in zadar la revolutia din 89. Libertatea ni se cuvine deja. Dosarele mortii lor s-au clasat , au disparut, nu se mai stie nimic. 29 de ani in care tanara generatie nu stie nimic din istoria recenta si vrea doar sa plece cat mai departe.

A venit tragedia de la Colectiv ca sa o uitam pe cea de la spitalul Giulesti. 8 ani au trecut de cand au murit niste copii nevinovati. Acum, alti  3 ani inseamna familii distruse din care tineri educati, frumosi si minunati au platit cu viata placerea lor de a iesi intr-o seara sa asculte un concert. Sunt zeci de victime in spitale zilnic dar nu le stim noi. Sunt sute de familii care platesc ore private pentru ca scoala nu asigura copiilor lor educatie rationala, „meditatiile” fiind plan din programul varstelor din ce in ce mai tinere.

Paine si circ… spectacole, artificii, borduri schimbate si preschimbate, panselute replantate, multi asistati sociali care au drept de vot, milioane de romani plecati din tara cu sacrificiul propriilor familii… ma doare si cred ca e un #colectiv national pe care trebuie sa il oprim. Sunt sigura ca putem face ceva, nu prin vot pentru familie heterosexuala ci prin lucruri concrete la care trebuie sa fim solidari. Doamne ajuta fara cele mai mari clopote din Europa ci cu cele mai inteligente minti nascute pe pamant romanesc!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri