Caută
Close this search box.

A murit Igor Korobov, şeful GRU, care a provocat atacul cu Noviciok asupra lui Serghei Skripal

igor korobov

Șeful Serviciului de informaţii al armatei ruse, temutul GRU, Igor Korobov, a murit miercuri la 63 de ani în urma unei „boli grave”, a informat o sursă din ministerul Apărării citată de Agerpres, care a preluat o știre a agenţiei ruse TASS.

Korobov a condus din 2016 GRU, serviciul de informații rus considerat de comunitatea occidentală drept cel mai agresiv și mai eficient în acțiunile sale externe.

GRU a jucat în ultimii ani un rol decisiv în dosare majore ale Rusiei, de la anexarea ilegală a Crimeei și ocuparea estului Ucrainei, până la zecile de atacuri informatice asupra unor sisteme critice ale statelor din UE și NATO.

Unul dintre aceste cazuri a fost extrem de mediatizat și i-a adus lui Korobov reproșuri dure din partea președintelui Vladimir Putin, potrivit BBC. E vorba despre cazul Skripal, când fostul agent dublu Serghei Skripal, stabilit la Salisbury, şi fiica lui Iulia, care era în vizită la el, au fost otrăviţi la începutul lunii martie 2018, la Salisbury, cu Noviciok, un puternic agent neurotoxic provenit dintr-un program chimic sovietic.

Otrăvirea a fost atribuită de Londra Moscovei. Cazul a generat o gravă criză diplomatică între Kremlin şi occidentali. Poliţia britanică a emis două mandate de arestare împotriva a doi cetăţeni ruşi în cazul de otrăvire cu Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în Anglia, identificaţi ca Alexandr Petrov și Ruslan Boşirov.

Un răspuns

  1. Sa-i fie tarana usoara la inceput, ca dupa, oricum nu mai conteaza.
    Dupa cum se aud soaptele, GRU va reprimi, inca o data si definitiv numele inscris pe drapel si pazit cu garda, adica KGB si, vorba lui Vladir Vladimirovici, de ce ar fi incorect ? Ca doar el este „pastratorul” valorilor seculare (fara legatura cu biserica) ale poporului rus „prieten”.
    Aici sunt „jumi-juma” si ma refer la relatiile cunoscute de mine dintre Romania si Rusia, care nu mi-au dat niciodata vreun frison din`trasta, hollywood-ian.
    Daca ne referim la aceasta „Mare Britanie” care, in raport cu ce a fost si cu cate popoare a „civilizat” (adica le-a sodomizat si jefuit) ar trebui sa se numeasca „Mica” sau „Minuscula Britanie”.
    Si ca arice „ex-stapan”, pitica, vrea si crede ca i se cuvine.
    Nu cunosc vreo personalitate umana dinainte sau de dupa revolutia brgheza care sa aiba vreo insemnatate pentru continentul european sau vreo prezenta notabila, in afara acelui Winston, prea alcoolic dar destul de bun negociator, pro-rus sau pro-american, depinde.
    Astazi, frustrata Englitera, prin vocea „muierii ei conforme”, a capatat un pic de grai dupa cedarea aproape epica a suratei ei (mult superioare), „Nibelungenlied”, ca si cantecul de lebada al unei natii merituoase dar care a incaput pe „mana” unei „muieri neconforme”, nesatula de putere si prea „Engie”.
    In UE sunt praf toti si toate. Revenind…
    In Rusia, in GRU (KGB) – ul lor, cand vrei sa scapi de cineva, il promovezi, iar cand cineva moare apar noi proiecte de lege in Duma de stat. Nota bene.
    Intrebarea care persista este: cat dracului vor mai insista autorii (fara legatura cu Rusia) britanici si epigonii lor din mandatul urmator asupra acestei elucubratii, numita Serghei Skripal ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri