Caută
Close this search box.

Adrian Ţuţuianu crede că Viorica Dăncilă are timp să înveţe meseria de politician

Adrian Țuțuianu

La o zi după excludere, Adrian Țuțuianu povestește ce s-a întâmplat la faimoasa ședință de Comitet Executiv. Adrian Țuțuianu e autorul faimoasei sintagme „PSD – partid de maimuțe”, atunci când i-a criticat într-un limbaj foarte aspru pe unii dintre miniștrii guvernului Dăncilă.

Ce are de spus în continuare despre unii dintre colegi, cum descrie ziua în care s-a votat cu cuțitele pe masă și s-a negociat cu promisiuni și amenințări?

Reporter: 53 de voturi pentru excluderea dvs din PSD, doar 9 colegi au votat împotrivă. Cum vă explicaţi?

Adrian Ţuţuianu, senator: Era un vot pe care eu l-am anticipat, sigur, cu două – trei excepţîi, l-am anticipat de duminică, de dinainte de Comitetul Executiv Naţional, s-au făcut tot felul de lucruri în stilul cunoscut, s-au împărțit funcții, la acest Comitet Dragnea și-a asigurat în continuare o tutelare excesivă a organismului de conducere curentă a activității partidului.

Reporter: Ce îi reproșați de fapt lui Liviu Dragnea?

Adrian Ţuţuianu: Am spus în scrisoarea respectivă, după părerea mea, că Dragnea se face vinovat de un mod discreționar de a conduce partidul, am trecut prin trei guverne, am schimbat 3 premieri în 2 ani, nenumărați miniștri, de unii nici nu ne mai aducem aminte. Calitatea oamenilor aduși în guvern a fost sub capacitatea acestui partid de a produce resursa umană de nivel guvernamental.

Reporter: Premierul Dăncilă se înscrie în categoria aceasta?

Adrian Ţuţuianu: Imediat, vă răspund și la asta. Am acceptat un lucru pe care nu l-am întâlnit în nicio democrație, ca președintele să plece cu un candidat de premier doar în mintea lui și am acceptat cu toții așa ceva. Dragnea are o vulnerabilitate juridică ce trage în jos partidul, astăzi partidul este sub 30 la sută, nu mai știm pe unde este exact, cel puțin la sondajul pe care l-am prezentat în Comitetul Executiv în urmă cu 2 luni, pierderea a 17 procente din electoratul care ne-a votat în 2016, după doi ani de guvernare, cu măsuri apreciate de populație, în contradicție cu ce facem, partidul scade din cauza liderului.

Reporter: Doamna Dăncilă cum vi se pare?

Adrian Ţuţuianu: Doamna Dăncilă este un om serios, o cunosc mult mai bine decât dvs.

Reporter: Dar este un executant sau un lider?

Adrian Ţuţuianu: Doamna Dăncilă cred că va învăța să fie lider dacă are timp să stea mai mult la guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri