La o zi după excludere, Adrian Țuțuianu povestește ce s-a întâmplat la faimoasa ședință de Comitet Executiv. Adrian Țuțuianu e autorul faimoasei sintagme „PSD – partid de maimuțe”, atunci când i-a criticat într-un limbaj foarte aspru pe unii dintre miniștrii guvernului Dăncilă.

Ce are de spus în continuare despre unii dintre colegi, cum descrie ziua în care s-a votat cu cuțitele pe masă și s-a negociat cu promisiuni și amenințări?

Reporter: 53 de voturi pentru excluderea dvs din PSD, doar 9 colegi au votat împotrivă. Cum vă explicaţi?

Adrian Ţuţuianu, senator: Era un vot pe care eu l-am anticipat, sigur, cu două – trei excepţîi, l-am anticipat de duminică, de dinainte de Comitetul Executiv Naţional, s-au făcut tot felul de lucruri în stilul cunoscut, s-au împărțit funcții, la acest Comitet Dragnea și-a asigurat în continuare o tutelare excesivă a organismului de conducere curentă a activității partidului.

Reporter: Ce îi reproșați de fapt lui Liviu Dragnea?

Adrian Ţuţuianu: Am spus în scrisoarea respectivă, după părerea mea, că Dragnea se face vinovat de un mod discreționar de a conduce partidul, am trecut prin trei guverne, am schimbat 3 premieri în 2 ani, nenumărați miniștri, de unii nici nu ne mai aducem aminte. Calitatea oamenilor aduși în guvern a fost sub capacitatea acestui partid de a produce resursa umană de nivel guvernamental.

Reporter: Premierul Dăncilă se înscrie în categoria aceasta?

Adrian Ţuţuianu: Imediat, vă răspund și la asta. Am acceptat un lucru pe care nu l-am întâlnit în nicio democrație, ca președintele să plece cu un candidat de premier doar în mintea lui și am acceptat cu toții așa ceva. Dragnea are o vulnerabilitate juridică ce trage în jos partidul, astăzi partidul este sub 30 la sută, nu mai știm pe unde este exact, cel puțin la sondajul pe care l-am prezentat în Comitetul Executiv în urmă cu 2 luni, pierderea a 17 procente din electoratul care ne-a votat în 2016, după doi ani de guvernare, cu măsuri apreciate de populație, în contradicție cu ce facem, partidul scade din cauza liderului.

Reporter: Doamna Dăncilă cum vi se pare?

Adrian Ţuţuianu: Doamna Dăncilă este un om serios, o cunosc mult mai bine decât dvs.

Reporter: Dar este un executant sau un lider?

Adrian Ţuţuianu: Doamna Dăncilă cred că va învăța să fie lider dacă are timp să stea mai mult la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =