Caută
Close this search box.

Alegeri în SUA pentru Congres: Secțiile de vot deschise pe Coasta de Est

Americanii au început să voteze în alegerile naționale intermediare care sunt văzute ca un referendum asupra președinției lui Donald Trump, informează BBC.

Secțiile de vot au fost deschise pe Coasta de Est, pe fondul unei bătălii a republicanilor și a democraților, pentru a prelua controlul asupra celor două camere ale Congresului. Posturile și locurile guvernatorilor din legislaturile de stat sunt, de asemenea, puse în joc.

Alegerile intermediare vin pe jumătatea mandatului de patru ani a lui Trump și sunt urmate de o campanie divizionară. Este de așteptat ca prezența la vot să fie ridicată.

Secțiile de vot au fost deschise mai întâi în statele de pe Coasta de Est: în Maine, New Hampshire, New Jersey, New York și Virginia.

Interesul pentru alegerile intermediare sunt vitale dovedite și de acțiunile lui Trump care a participat la trei raliuri electorale în ultima zi a campaniei, spunând susținătorilor: „Tot ce am obținut este în joc mâine”.

Barack Obama – pe traseul campaniei pentru Partidul Democrat – a declarat că „caracterul țării noastre este pe scrutin”. Fostul președinte a scris pe Twitter că votul „ar putea fi cel mai important din viețile noastre”.

Ce este în joc?

Americanii votează pentru toate cele 435 de locuri în Camera Reprezentanților și 35 din 100 de locuri în Senat – cele două organisme care alcătuiesc Congresul. Guvernatorii sunt, de asemenea, aleși în 36 din cele 50 de state.

Dacă republicanii își vor menține poziția atât la Senat, cât și la Camera Reprezentanților, aceștia ar putea construi agenda lor și pe cea a președintelui Trump. Dar, dacă democrații ar controla una sau ambele camere, ar putea să stârnească sau chiar să inverseze planurile lui Trump.

Sondajele sugerează că democrații pot câștiga cele 23 de locuri de care au nevoie pentru a prelua Camera Reprezentanților și, eventual, 15 locuri suplimentare. Cu toate acestea, se așteaptă ca democrații să nu câștige cele două locuri de care au nevoie pentru a câștiga controlul asupra Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri