Caută
Close this search box.

Alegeri SUA: Republicanii îşi păstrează controlul asupra Senatului. Casa Albă: „A fost o noapte bună pentru președintele Donald Trump”

Donald Trump

Republicanii preşedintelui Donald Trump urmează să-şi păstreze controlul asupra Senatului, iar democraţii s-ar putea îndrepta spre obţinerea controlului asupra Camerei Reprezentanţilor, în urma alegerilor de la jumătate de mandat de marţi.

După o cursă extrem de strânsă, cu multe răsturnări de situaţie, republicanii îşi menţin controlul asupra camerei superioare a Congresului, în urma unor victorii în state-cheie precum Indiana, Texas şi North Dakota, potrivit News.ro.

Americanii s-au grăbit marți la secțiile de votare pentru alegerile la mijloc de mandat, într-un scrutin care va decide dacă republicanii lui Donald Trump își vor menține puterea asupra Congresului sau dacă democrații pot încetini agenda președintelui, după o campanie marcată de teme precum imigrația și schimbul comercial, arată hotnews.

Numele lui Trump nu apare pe vreun buletin de vot, dar scrutinul de marţi este considerat un referendum după doi ani de mandat în fruntea SUA.

„A fost o noapte bună pentru președintele Donald Trump”, a transmis Casa Albă.

Miza este foarte mare, controlul ambelor camere ale Congresului, alegerile fiind pentru ocuparea unei treimi din mandatele din Senat şi pentru toate cele 435 din Congres. În 75 dintre colegii sunt lupte strânse între republicani şi democraţi, iar balanţa poate înclina în oricare parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri