Caută
Close this search box.

„Alice T.” N-15 – nerecomandat publicului sub 15 ani

„Alice T.” în regia lui Radu Muntean, din 9 noiembrie în cinematografe„Alice T.”, cel mai recent film regizat de Radu Muntean, a funcționat ca un adevărat declanșator de energii pentru tinerii aflați în sală la proiecția organizată la Les Films de Cannes a Brașov, pe 2 noiembrie, în cadrul Școala altfel.

La sfârșitul unei proiecții la care au participat peste 300 de adolescenți, spectatorii și-au luat inima în dinți și au intrat într-un dialog deschis despre probleme lor și despre raportul cu lumea adulților – punctând nevoia unor filme care să vorbească astăzi celor tineri pe limba lor – fără false pudori și fără corectitudini politice.

Conversația a fost catalizată de prezența interpretei Andra Guti care, la primul ei rol în cinema, la nici 19 ani, a primit premiul de interpretare la Festivalul de la Locarno. De altfel, Andra a generat în urma proiecției peste 200 de ”follows” pe paginile ei de social media.

Filmul este scris de Radu Muntean împreună cu Alexandru Baciu și Răzvan Rădulescu, continuând colaborarea celor trei autori, inițiată la Hârtia va fi albastră. „Lucrez de mai bine de 10 ani cu aceeași echipă principală. Suntem prieteni, avem cam același gust pentru cinema, am încredere în opinia lor și le apreciez foarte mult implicarea în proiectele mele.”, spunea regizorul filmului „Alice T.” spune povestea unei adolescente aflată la vârsta la care încă își caută reperele și sensul

în drumul către maturizare, totul în contextul relației cu mama adoptivă.

Distribuit de Voodoo Films, filmul a primit ratingul N-15 – nerecomandat publicului sub 15 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri