Caută
Close this search box.

Atac terorist în Melbourne: Un mort și doi răniți

Polițiștii australieni au declarat că un imigrant somalez a ucis o persoană și a rănit alte două prin înjunghiere în inima celui de-al doilea oraș al Australiei, etichetând momentul ca un atac terorist, informează AFP.

Bărbatul neidentificat inițial a condus o mașină 4X4 încărcată cu butelii de gaze în centrul orașului Melbourne, a aprins vehiculul și apoi a atacat trecătorii cu un cuțit, a spus poliția. A înjunghiat trei persoane înainte de a se confrunta cu ofițerii înarmați, care l-au împușcat în piept. O victimă a murit la locul crimei, iar atacatorul a murit mai târziu în spital.

Agenții de poliție și ofițerii de informații din domeniul terorismului încă reconstituie momentul incidentului, dar au declarat că atacatorul a fost cunoscut serviciilor de informații. Statul islamic – care adesea își asumă răspunderea pentru astfel de atacuri – a spus prin sursele sale de propagandă că făptuitorul a fost un „luptător islamic și a efectuat operațiunea”.

Martorii au relatat că poliția s-a luptat cu atacatorul în timp ce acesta se deplasa, tăia și înjunghia sălbatic alți doi ofițeri. Cel puțin doi oameni au avut curaj să ajute poliția. Un om a atacat cu un scaun de la o cafenea, în timp ce altul – numit rapid un „erou australian” în mass-media socială – a încercat în mod repetat să-l bată pe suspect cu un coș de cumpărături de metal. Dar, în condițiile în care atacurile au continuat un ofițer a optat pentru forța letală, împușcând suspectul în piept. Ofițerii de poliție sunt tratați pentru tăieturi și zgârieturi și nu se consideră că sunt într-o stare gravă. „Acum tratăm acest lucru ca pe un eveniment de terorism”, a declarat comisarul șef al Poliției Victoria, Graham Ashton, care a declarat că suspectul este „cineva cunoscut” pentru poliție. Atacatorul ar fi locuit în suburbiile din nord-vestul orașului Melbourne, dar venise în Australia din Somalia în jurul anilor 1990, când țara a fost distrusă de un război civil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri