Caută
Close this search box.

Augustin Lazăr, la DNA Italia. Procurorul General a vizitat Direcţia Naţională Antimafia

augustin lazăr

O delegaţie condusă de procurorul general al României, Augustin Lazăr, a participat, zilele trecute, la Roma, în Italia, la un workshop organizat de UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) cu tema „combaterea traficului ilicit de bunuri culturale”, fiind efectuată şi o vizită la Direcţia Naţională Antimafia şi Antiterorism. 

Evenimentul s-a adresat autorităților din România și Moldova și reprezintă o oportunitate pentru participanți de a-și dezvolta cunoștințele din domenii asociate prevenirii și combaterii traficului ilicit de bunuri culturale, precum restituirea bunurilor culturale, măsuri de prevenire și reducerea riscurilor etc. Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a susținut o prezentare pe tema protecției patrimoniului cultural din perspectiva  expertizei autorităților naționale în acest domeniu.

De asemenea, Augustin Lazăr a detaliat aspecte privind legislația specifică și a expus un studiu de caz, facilitând astfel  schimbul de bune practici între autoritățile italiene, române și moldovene.

În cursul zilei de marți, 13 noiembrie, acesta a avut o întrevedere cu domnul Riccardo Fuzio, procurorul general al Curții de Casație Italiene. Discuțiile au vizat cooperarea judiciară româno-italiană, aspecte referitoare la parchetul european, colaborarea dintre cele două parchete generale, inclusiv în contextul unor evenimente care vor avea loc în perioada când România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. În data de 14 noiembrie 2018, delegația română a efectuat o vizită la Direcția Națională Antimafia și Antiterorism, unde s-a întâlnit cu domnul Federico Cafiero de Raho, procurorul național antimafia.

Temele abordate în cursul întâlnirii au vizat  cooperarea româno-italiană în domeniul combaterii criminalității organizate, măsurile asiguratorii și importanța recuperării bunurilor în cadrul procedurilor penale.

În cadrul întrevederilor cu procurorul general al Curții de Casație Italiene și cu procurorul national antimafia s-a  agreat consolidarea cooperării şi organizarea pe viitor a unor întrevederi de lucru între magistrații italieni și români, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri