Caută
Close this search box.

Avionul Lion Air prăbușit în Indonezia: Cutia neagră a fost recuperată

„Cutia neagră” a zborului Lion Air JT 610 a fost găsit de scafandri pe coasta Indoneziei, informează BBC.

Avionul, care transporta 189 de persoane, s-a prăbușit luni după ce a decolat din capitala indoneziană Jakarta, luni. Avionul s-a prăbușit în Marea Java – nu au fost găsiți supraviețuitori și nici fuzelajul Boeing 737. Încă nu există indicii despre ceea ce a provocat accidentul, deși există rapoarte că avionul a avut probleme tehnice în zborurile anterioare.

Avionul efectua o călătorie de o oră în orașul occidental Pangkal Pinang, când s-a prăbușit. Pilotul a cerut controlul traficului aerian permisiunea de a se întoarce la aeroport, dar contactul a fost pierdut.

Cutia neagră – rezolvarea misterului?

Un scafandru a declarat reporterilor la bordul unuia dintre vasele de căutare și de salvare care curățau Marea Java: „Am săpat și am primit cutia neagră”. Scafandrul, identificat ca Hendra, a declarat că cutia a fost îngropată în resturile de pe fundul mării, raportează Reuters. Canalul local de știri Metro TV a arătat imagini ale cutiei, în interiorul unei cutii de plastic, fiind adusă pe o navă. Recuperarea recorderului de zbor înseamnă că experții în domeniul siguranței aviației pot începe să reconstituie momentele finale ale avionului pentru a afla ce s-a întâmplat.

Lion Air, o companie aeriană bugetară cu sediul în Indonezia, și-a demis directorul tehnic, Muhammad Asif. Reprezentanții Boeing s-au întâlnit cu oficialii indonezieni miercuri, ca parte a investigației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri