Caută
Close this search box.

Băsescu: Cred că Patriarhul Daniel şi-a câştigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului

traian băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului este “o mare bucurie şi un moment de o semnificaţie extraordinară”.

De asemenea, el susține că Patriarhul Daniel ”şi-a câştigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului”, întrucât a împlinit un vis de peste o sută de ani al românilor ortodocşi.

“Astăzi, este o zi de mare bucurie pentru ortodoxie şi nu numai pentru ortodoxia română. (…) Ca semnificaţie este extraordinar. Toţi ştim că realizarea Catedralei Neamului sau a Catedralei Mântuirii Neamului sau a Catedralei Naţionale – dar îi va rămâne Catedrala Mântuirii Neamului – este un obiectiv care a fost fixat acum mai bine de 100 de ani, în timpul Regelui Carol I (…) Iată că acum, la 29 ani de la Revoluţie, BOR a reuşit şi cred că – şi o spun fără nicio intenţie de flata – cred că Patriarhul Daniel şi-a câştigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului. A reuşit împlinirea unui vis de mai bine de 100 de ani al românilor ortodocşi, ceea ce e mare lucru”, a declarat fostul şef al statului la un post tv, conform Agerpres.

Senatorul a adăugat că mai e mult de lucrat pentru finalizarea catedralei şi a complexului din jurul său, dar “momentul de astăzi (duminică-n.r.) va rămâne în istoria ortodoxiei române şi nu numai, mai ales într-o perioadă în care BOR e zgâlţâită de conflicte extrem de puternice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri