Scumpirile din ultima perioadă au intrat şi în vizorul specialiştilor Băncii Naţionale. Guvernatorul Mugur Isărescu spune că rata inflaţiei a crescut mai ales din cauza preţului legumelor şi cel al gazelor naturale. Mai mult, măsurile programate de Guvern pentru anul următor, cum ar fi majorarea salariilor, ar putea aduce un nou val de scumpiri.

Românii sunt copleşiţi de creşterile constante de preţuri din ultimul an. Nu este nevoie să tragă cu ochiul în statistici ca să ne spună, corect, ce produse s-au scumpit cel mai mult. Adunate, toate majorările s-au simţit considerabil la un coş mediu de cumpărături.

Economiştii au şi o veste bună pe final de an. Carburanţii nu se vor mai scumpi, iar preţurile au început să se tempereze în ultima perioadă. De exemplu, faţă de acum 30 de zile un plin de benzină costă cu 7,5 lei mai puţin, iar unul de motorină costă cu aproape 3 lei mai puţin.

Majorarea salariilor începând cu anul viitor este un alt motiv de îngrijorare. Analiştii spun că asta va atrage un nou val de scumpiri.

 

27 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =