Caută
Close this search box.

Beny Steinmetz și Tal Silberstein, audiați în Israel în dosarul mitei oferită oficialilor din România

steinmetz

Miliardarul Beny Steinmetz şi consultantul politic Tal Silberstein au fost audiaţi miercuri de Procuratura Poliţiei israeliene într-un dosar în care sunt suspectaţi că au oferit mită unor oficiali guvernamentali din România pentru promovarea intereselor companiei miniere BSGR, afirmă surse judiciare israeliene citate de cotidianul israelian Calcalist, citate de Mediafax.

Audierile au avut loc pe baza noilor informaţii primite din partea autorităţilor române.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein şi alţi patru oameni de afaceri au fost plasaţi în arest preventiv, în august 2017, de justiţia din Israel. Acuzaţiile se referă la fals, uz de fals, spălare de bani, fraude, abuz de încredere şi obstrucţionarea justiţiei. Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein au ajuns atunci la un acord cu procurorii, astfel că au fost eliberaţi sub control judiciar.

Arestarea omului de afaceri Beny Steinmetz în Israel a avut legătură cu investigaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care îl vizează în România, au afirmat în august 2017 surse judiciare şi din cadrul poliţiei israeliene citate de cotidianul Haaretz.

Citește și: Regele cluburilor italiene, reprezentat de un ambasador francez

În instanţă, Beny Steinmetz a declarat că investigaţia este parte a unui „război politic”. Steinmetz a acuzat că omul de afaceri George Soros finanţează o campanie împotriva lui, argumentând că dosarul este construit pe mărturia falsă a unei femei pe care nu a identificat-o.

Beny Steinmetz l-a acuzat în mai multe rânduri pe George Soros că ar afecta interesele sale economice din Guineea. În decembrie 2016, Beny Steinmetz, în vârstă de 60 de ani, care deţine controlul asupra unor vaste activităţi miniere în Africa, a fost plasat în arest la domiciliu în Israel în acelaşi dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri