Presa internațională a început să relateze despre gestul făcut de vicepreședintele PSD, Florin Iordache, în Parlament.

La capătul unui discurs despre independența țării şi independenţa justiţiei și în care a susținut că PSD și ALDE vor merge mai departe cu modificările legislative din sfera justiţiei, a arătat semne obscene, cu ambele mâini, la adresa Opoziției.

Bloomberg relatează sub titlul „Raportul UE privind corupția primește degetul mijlociu în România” că „un politician de top din România tocmai a arătat Uniunii Europene degetul mijlociu”.

Bloomberg amintește de modificările din justiție care au dus la recomandările Comisiei Europene în Raportul MCV, dar și la rezoluția votată marți în Parlamentul European.

Potrivit sursei citate, discursul lui Florin Iordache a fost „cel mai sfidător al unui oficial român” la criticile aduse de Bruxelles.

Jurnaliștii mai scriu că Florin Iordache este un apropiat al lui Liviu Dragnea, președintele PSD, care a fost oprit de la ocuparea funcției de prim-ministru de două condamnări penale și care ar beneficia de modificările din justiție.

„Vom merge mai departe cu toată opoziția dumnavoastră și vom merge mai departe cu toată opoziția pe care Comisia Europeană și Parlamentul European s-a pronunțat împotriva României. România în acest moment este sub presiune pentru că vrem să fim independenți”, a spus Florin Iordache, înainte să arate semnele obscene.

Ulterior, acesta a spus că avea mâinile ridicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =