Caută
Close this search box.

Boeing dat în judecată: Tatăl unei victime a avionului prăbușit în Indonezia a intentat proces companiei

Un bărbat din Indonezia, al cărui fiu a fost ucis când un zbor Lion Air s-a prăbușit luna trecută, a dat în judecată Boeing Co, susținând că un defect în proiectarea avioanelor 737 MAX 8 a provocat accidentul, relatează Reuters.

Procesul, depus miercuri la Tribunalul din Cook County, Illinois, de către tatăl lui Rio Nanda Pratama, care era doctor, susține că Boeing nu a avertizat în mod adecvat Lion Air sau piloții săi de o condiție de design nesigură. Boeing are sediul în Illinois.

Zborul Lion Air 610 s-a prăbușit în Marea Java, la scurt timp după decolarea din Jakarta, pe 29 octombrie, ucigând toate cele 189 de persoane aflate la bord.

Doctorul Rio Nanda Pratama, din Indonezia, zbura acasă de la o conferință când avionul s-a prăbușit. Trebuia să se căsătorească săptămâna aceasta, potrivit avocatului Curtis Miner de la firma de avocatură din Florida, Colson Hicks Eidson, care îl reprezintă pe tatăl său în procesul morții ilicite.

Anchetatorii indonezieni urmează să publice un raport preliminar privind prăbușirea avionului la sfârșitul acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri