Caută
Close this search box.

Bucureștiul și 17 județe, sub cod galben de viscol și ninsori. Circulație deviată pe A2

Update Circulația rutieră a fost deviată, miercuri după-amiază, pe sensul de mers Constanța – București a Autostrăzii A2, din cauza zăpezii acumulate pe șosea și a vântului puternic, a anunțat Centrul Infotrafic al Poliției Române.

În județele Constanța și Tulcea, unde ninge viscolit, vizibilitatea fiind redusă, drumarii acționează cu utilaje și material antiderapant pentru a preveni închiderea circulației pe drumurile naționale, județene și pe Autostrada A2. Potrivit meteorologilor va continua să ningă până la noapte

Din cauza vântului puternic ce atinge, la rafală și 70 km/oră, porturile maritime sunt închise de astăzi dimineață prin decizia Capitaniei Zonale Constanța, pentru evitarea accidentelor navale. Vântul năprasnic a doborat mai multi copaci care au distrus, la Constanța, autoturisme parcate. Vizibilitatea scăzută, vântul periculos dar și poleiul sunt cauzele a doua accidente pe DN 22 intre Constanta si Tulcea și pe DN39 spre Neptun. Dacă primul a fost înregistrat ca tamponare, la Neptun au fost trei victime rănite ușor, între care un copil, confuz, de 7 ani și primarul comunei 23 August.

Capitala şi 17 judeţe din sudul şi sud-estul ţării se află miercuri sub cod galben de ninsori şi viscol, iar până joi vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, se circulă în condiții de iarnă pe drumuri și autostrăzi din Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, însă nu există artere rutiere blocate din cauza zăpezii.

Și în Capitală se circulă cu dificultate pe marile artere, dar și pe străzile adiacente. De asemenea, mai multe trenuri au întârzieri de zeci de minute la sosirea în Gara de Nord București. Și pe Aeroportul „Henri Coandă” București au fost înregistrate întârzieri la decolare din cauza degivrării avioanelor.

Trenurile circulă cu întârziere

Din cauza zăpezii, mai multe trenuri înregistrează întârzieri de zeci de minute la sosirea în Gara de Nord București.
Trenul IR 1696 Timișoara – București Nord a înregistrat o întârziere de 75 de minute, iar trenul IR 1658 Bacău – București Nord – 55 de minute.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis printr-un comunicat de presă că circulația pe toate magistralele de cale ferată este deschisă, fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile.

 

CFR afirmă că un număr redus de trenuri înregistrează întârzieri la sosire, acestea fiind determinate de adaptarea circulației la condițiile meteo sau de pregătirea şi verificarea suplimentară a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă.

 

Citește și: SUA se răsteşte la Ungaria după extrădarea celor doi traficanţi ruşi

„În această perioadă, angajaţii companiei CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, verifică starea infrastructurii pe toate secţiile de cale ferată de pe raza celor 17 judeţe aflate sub cod galben de ninsori şi viscol, iar pe segmentele unde situația o impune se va intervi cu personal de specialitate şi utilaje pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice”, a precizat CFR.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis că până acum nu au fost înregistrate situaţii grave care să pună în pericol comunităţile.
„În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin vânt, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață, până la această oră nu au fost înregistrate situații grave care să pună în pericol comunitățile”, spune IGSU.
Peste 4.900 de pompieri cu șenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte mașini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiți să intervină în zonele afectate de ninsori și viscol, adaugă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri