Caută
Close this search box.

Burse de studiu pentru copiii supradotaţi

Asociaţia Centrul Gifted Education organizează un concurs de burse de studiu pentru copiii supradotaţi. 
Suma de 81.859 lei reprezentând fondul de burse provine din Campania de strângere de fonduri prin care clienţii şi angajaţii Lidl România au donat în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2018 în magazinele din întreaga ţară pentru a susţine Campania “Schimbă destinul unui copil supradotat” în Programul Academic Naţional al Centrului Gifted Education pentru copiii supradotaţi.
Doar 1 la mie din 200.000 de copii supradotaţi din România au beneficiat de o educaţie pe măsura IQ-ului lor.
Potrivit legislaţiei în vigoare, copiii supradotaţi au dreptul la educaţie diferenţiată. De 11 ani legea 17/2007 nu se aplică, aceşti tineri cu potenţial fiind la voia sorţii, confruntându-se cu riscuri sociale şi adversităţi care le îngreunează integrarea socială, dezvoltarea emoţională şi ulterior bunăstarea ca indivizi în societate.
Peste 200.000 de copii supradotaţi în România 
 
În România sunt peste 200.000 de copii cu abilităţi înalte, sub 15 ani, însă aceştia sunt marginalizaţi de către colegi sau profesori, şi rămân neînţeleşi de mediul social susţin organizatorii. Dramatic este faptul că acești copii supradotaţi se pierd inutil an de an, ajungând să abandoneze şcoala, să nu îşi găsească locul în societate, să sufere de depresie, anxietate, alienare, sau chiar să comită fapte antisociale.
Potrivit specialiştilor, copiii supradotaţi au nevoie să urmeze o educaţie diferenţiată, să fie instruiţi într-un mediu diferenţiat, special conceput pentru ei, pentru a le putea valorifica potenţialul ridicat.
Centrul Gifted Education oferă programe specifice pentru ca ei să îşi cunoască potenţialul.
În ultimii 8 ani, Centrul Gifted Education din Bucureşti a aplicat teste validate internaţional pe un număr mai mare de 2.500 de copii din şcolile româneşti, iar statistic vorbind mai mult de jumatate din de copii se încadrează în categoria “supradotaţi”, cu un IQ de peste 130.
Asociaţia conduce de 8 ani programe specializate de dezvoltare a potenţialului copiilor supradotaţi, 1500 de copii supradotaţi  descoperiţi, 223 de absolvenţi.
Începând cu anul academic 2019 – 2020, Centrul Gifted Education încurajează prin politica de burse de studii înscrierea în ani superiori în programul specializat pentru copii supradotaţi conform legii 17/2007.
Bursele de studiu pot fi acordate anual până în data de 20 iunie candidaţilor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate în limita sumelor pe care asociaţia le are la dispoziţie pentru finanţarea burselor şi până la epuizarea acestora.
Centrul Gifted Education asigură condiţii egale, transparente şi acelaşi cadru pentru toţi candidaţii la bursă, indiferent de domiciliu, apartenenţă socială, cult, religie, sex sau orientare politică sau orice alte considerente sociale, economice, etnice sau morale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri