Caută
Close this search box.

Ca și Cassius Clay acum 50 de ani. Pedepsit cumplit după ce s-a sustras de la stagiul militar

Fundaşul sud-coreean Jang Hyun-soo a fost suspendat pe viaţă din naţionala ţării sale, după ce a recunoscut că a folosit acte false de justificare a unor ore de muncă în folosul comunităţii pentru a se sustrage de la efectuarea stagiului militar, informează News.ro.

Situația amintește perfect, după mai bine de 50 de ani, de cazul celui mai valoros pugilist al tuturor timpurilor, campionul mondial la categoria grea Cassius Clay, care a fost condamnat și închis pentru că refuzat să facă armata în Vietnam. Ulterior, el a trecut la islamism, s-a ”rebotezat” Muhammad Ali și a ieșit din închisoare, continuând o carieră fără egal, ceea ce nu mai poate fi cazul sud-coreeanului.

Potrivit presei internaţionale, jucătorul a fost şi amendat cu aproape 27.000 de dolari.

Iniţial, Jang Hyun-soo, component al echipei FC Tokyo, a fost suspendat două meciuri.

Jucătorul, care are 54 de selecţii în naţionala Coreei de Sud, şi-a cerut scuze şi a precizat că va efectua serviciul militar după terminarea sezonului.

Bărbaţii sud-coreeni cu vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani trebuie să efectueze un stagiu militar de 21 de luni. Medaliaţii olimpici şi campionii Jocurilor Asiatice sunt exceptaţi de la această îndatorire, dar trebuie să efectueze un stagiu ce presupune o pregătire militară de bază de până la 60 de zile şi 554 de ore de muncă în folosul comunităţii, legată de activitatea lor sportivă.

Jang Hyun-soo, campion al JA cu prima reprezentativă, în 2014, a prezentat acte prin care susţinea că, în decembrie trecut, a predat 200 de ore de fotbal în aer liber. Autorităţile au verificat declaraţiile fundaşului şi au constatat că în zilele şi locurile în care acesta a susţinut că a predat orele de fotbal a nins susţinut.

Jang Hyun-soo a participat cu naţionala sa la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia şi la JO din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri