Caută
Close this search box.

Cacealmaua anului cu ”Noul Messi”, clovnul careului

Raheem Sterling, cel supranumit ”Noul Messi”, vedeta lui Manchester City, a fost protagonistul celui mai comic penalty acordat în ultimul timp (foto). Starul lui Guardiola a obţinut o lovitură de pedeapsă după ce a şutat în pământ şi a rămas întins pe gazon. Fostul fundaş de la Şahtior Doneţk, Cosmin Bărcăuan, a vorbit despre faza care a uimit lumea fotbalului.

„Nu a vrut să mimeze penalty, el (n.r Sterling) a vrut să execute un şut la poartă, dar a dat în pământ. Arbitrul era în spatele fazei şi era mascat de fundaşul de la Şahtior (n.r Mykola Matvienko). Problema e că sunt mulţi arbitri care pot să vadă. Se mai intampla, se mai greşeşte, toată lumea greşeşte.

Eu eram mai mult preocupat de fazele jocului şi mai puţin de arbitraj, încercam să mi fac treaba bine şi să nu îl pun în dificultate pe arbitru. Pentru că nu am văzut arbitri care să se întoarcă asupra deciziilor date”, a spus Bărcăuan, în cadrul emisiunii ProSport Live.

În minutul 24 al partidei dintre Manchester City şi Şahtior, Sterling a ajuns în careu, a tras în pământ, iar centralul Viktor Kassai a indicat punctul cu var. În spatele lui Sterling se afla Mykola Matvienko, dar acesta nu l-a atins în niciun moment pe Sterling. Uimiţi de decizia maghiarului, elevii lui Fonseca n-au ştiut cum să-i mai explice centralului faptul că Sterling nu a fost faultat.

În privinţa fazei în urma căreia echipa sa a beneficiat de o lovitură de pedeapsă, Guardiola a declarat că Sterling, cel care a căzut în careul ucrainienilor, trebuia să îi semnaleze centralului că nu a fost faultat ”Din câte am înţeles nu a fost penaty la faultul asupra lui Sterling. El putea să îi spună arbitrului acest lucru. Nu vrem să câştigăm într-un asemenea mod. Trebuie introdus VAR-ul, e nevoie de ajutor la astfel de faze. În câteva secunde i se poate comunica ceva centralului”, a încheiat Guardiola.

Gabriel Jesus a înscris de la 11 metri şi a dus scorul la 2-0. David Silva marcase pentru 1-0, în minutul 13. Maghiarul Viktor Kassai a condus finala Ligii Campionilor din 2011: Manchester United – Barcelona 1-3. Până la final, City a mai înscris de patru ori şi s-a impus cu un categoric 6-0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri