Caută
Close this search box.

California, prizonieră a incendiilor: Nouă victime au fost raportate și sute de mii au primit ordine de evacuare

Nouă persoane au fost ucise și sute de mii au fost primit ordine să se evacueze, în timp ce incendii devastatoare au izbucnit sâmbătă în California, focul ce se extinde rapid amenințând stațiunea Malibu, reședința mai multor vedete de la Hollywood, informează AFP.

Incendiile au fost raportate în orașul Paradise, în regiunea Butte, la nord de capitala statului – Sacramento, unde circa 6.700 de structuri erau în flăcări – devenind oficial cel mai distrugător foc din California. Focul ce s-a deplasat rapid, pe care autoritățile l-au numit „Camp Fire”, a izbucnit joi dimineața. Ajutat de vânturi puternice, acesta a ars 36.400 de hectare și este controlat doar la cinci procente, a declarat Departamentul de Pompieri din California (Cal Fire).

Alte incendii mari au izbucnit în sudul Californiei, inclusiv unul din nordul Los Angeles și altul în regiunea Ventura, în apropiere de Thousand Oaks, unde un veteran al Corps Marine a împușcat 12 persoane într-un bar de muzică country miercuri noaptea. „Amploarea distrugerii pe care am văzut-o este cu adevărat incredibilă și inimaginabilă, iar inimile noastre se adresează tuturor celor care au fost afectați de acest lucru”, a declarat Mark Ghilarducci, directorul Biroului guvernamental al serviciilor de urgență din California.

Guvernatorul ales, Gavin Newsom a declarat stare de urgență pentru a acorda asistență zonei afectate de incendii. Joi, șeful Sheriff-ului de la Butte, Korey Honea, a declarat că era „datoria lui” să actualizeze numărul de morți până la nouă. „Nu am toate detaliile pentru că avem anchetatori pe teren” care încearcă să ajungă în locurile unde au fost raportate victime, a declarat Honea într-o conferință de presă. Dar el a spus că patru persoane au fost găsite în interiorul unui vehicul în zona Paradise, în timp ce altul a fost găsit în apropiere în afara vehiculului. Alte trei au fost găsite în afara unei reședințe și una în interiorul unei case. Zeci de alte persoane au fost raportate dispărute.

În sudul Californiei, autoritățile au declarat că circa 200.000 de oameni se află sub ordine de evacuare. Departamentul de pompieri a regiunii Ventura a declarat că „focul Woolsey” a ars în jur de 35.000 de acri, nu a fost îngrădit și au fost emise ordine de evacuare pentru aproximativ 88.000 de case în regiune și în vecinătatea Los Angeles. „Focul Woolsey” a sărit pe autostrada 101 în apropierea orașului Agoura Hills și porțiuni ale principalei artere de coastă nord-sud au fost închise, declanșând evacuări obligatorii, inclusiv întregul oraș Malibu. Flăcările au distrus Paramount Ranch, un platou de filmare pentru spectacole de cowboy, inclusiv HW’S Westworld, au spus oficialii.

Cal Fire a postat un material preluat din elicoptere care arătau flăcări care curgeau deasupra dealurilor spre vile care costă mai multe milioane de dolari. Malibu este una dintre locațiile cele mai solicitate din California pentru vedetele de la Hollywood care caută intimitate și lux și au case vedete precum Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Jennifer Aniston, Halle Berry, Charlize Theron, Brad Pitt și o serie de alte celebrități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri