Caută
Close this search box.

Călin Popescu-Tăriceanu nu este de acord cu limitarea dreptului la muncă în străinătate

călin popescu Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu,  declarat, marți, că nu este ”nicidecum” de acord cu propunerea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, de limitare a dreptului de a lucra în Uniunea Europeană.

Tăriceanu consideră că problema deficitului de forță de muncă în România, nu se rezolvă prin limitarea unui drept câștigat prin obținerea calității de membru al Uniunii Europene.

 

”Am să încep cu o apreciere mai degrabă în glumă. Asta este o viziune liberală, cumva, asupra funcționării economiei și a pieții muncii?! Nu”, a afirmat Tăriceanu.

 

El a spus că „nicidecum” nu este de acord cu o astfel de propunere, pentru că dreptul de a munci în Uniunea Europeană este un drept câștigat de toți. Tăriceanu afirmă că problema deficitului de forță de muncă în România este una reală, dar nu se rezolvă prin limitarea unui drept câștigat prin obținerea calității de membru al Uniunii Europene.

 

”Nu suntem singura țară care s-a confruntat cu o penurie de forță de muncă. Mai sunt și alte țări. Putem să învățăm din exemplu altora. O astfel de măsură nu am auzit să fie luată sau să fi fost luată de o altă țară europeană”, a adăugat liderul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri