Caută
Close this search box.

CCR a publicat motivarea deciziei pe Codul de Procedură Penală

ccr

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei 633 din 12 octombrie 2018, referitoare la modificările aduse Codului de Procedură Penală.

O dată cu publicarea motivării în Monitorul Oficial, Parlamentul poate reîncepe dezbaterile pe această temă, pentru punerea proiectului de lege în acord cu decizia CCR.

În motivare există şi două opinii separate, formulate de Daniel Morar şi Liviu Stanciu.

Curtea Constituţională a constatat, pe 12 octombrie, că un număr de 64 de dispoziţii din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituţionale, în timp ce 31 de dispoziţii pentru care s-au ridicat obiecţii sunt constituţionale. Obiecţile au fost formulate de ÎCCJ, PNL-USR şi Preşedintele României.

Citește și: Exclusiv și incendiar cu marele Ivan Patzaichin

La modificarea Codului de Procedură Penală se referă şi raportul MCV din acest an. Comisia Europeană recomandă „înghețarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal și Codului de procedură penală” şi „relansarea procesului de revizuire a Codului penal și a Codului de procedură penală ținând seama pe deplin de necesitatea de a se asigura compatibilitatea acestor coduri cu dreptul UE și cu instrumentele internaționale în materie de combatere a corupției, precum și cu recomandările formulate în cadrul MCV și cu avizul Comisiei de la Veneția”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri