Caută
Close this search box.

Cel mai eficient antrenor al momentului, mutare-șoc în Liga I

Luni seară, 12 noiembrie, Gigi Mulţescu (66 de ani) a acceptat să-şi rezilieze contractul de antrenor cu fosta campioană a României, Astra Giurgiu, iar patronul acesteia, Ioan Niculae, a ajuns deja la un acord cu antrenorul Dunării Călăraşi, Dan Alexa (39 de ani), după ce fostul mijlocaş şi conducerea clubului au avut o discuţie în cursul zilei de luni.

Dan Alexa (39 de ani) va fi, începând de marţi, 13 noiembrie, antrenorul celor de la Astra Giurgiu. Am ma scris despre el, chiar aici, că este cel mai eficient și mai constant antrenor român al momentului. De fapt, cel mai valoros. A promovat Dunărea Călărași fără înfrângere, făcând dintr-o echipă mică, de Liga a II-a, una care elimină FCSB-ul din Cupa României și care nu poate fi învinsă nici de campioană, CFR Cluj, nici de Dinamo, pe terenul acestora !

După ce sezonul părea că a început promiţător pentru Astra Giurgiu, lucrurile s-au schimbat. Marius Măldărăşanu a fost demis, chiar dacă nu pierduse niciun meci după primele şapte etape, iar acum e rândul lui Gheorghe Mulţescu să-şi facă bagajele, pentru a pleca în Liga a II-a, la Petrolul PLoiești. Omul care a promovat Dunărea Călăraşi în premieră în Liga 1 Betano, Dan Alexa, trebuie să redreseze situaţia. Parcursul deosebit pe care l-a avut Dunărea până acum în campionat, trei victorii şi opt egaluri, i-au convins pe oficialii Astrei să meargă pe mâna lui Alexa. Și nu au greșit cu nimic. În Cupa României, Alexa a dus echipa în sferturi, după un succes răsunător cu FCSB.

După 15 etape, Astra Giurgiu ocupă locul 6, cu 20 de puncte. Dunărea Călăraşi se află pe poziţia a opta, cu 17 puncte.

Pentru Alexa, Astra Giurgiu va fi a cincea echipă a unei cariere deja spectaculoase de antrenor, după Poli Timişoara (2014/2015), Rapid (2015/2016), ASA Târgu Mureş (august – decembrie 2016), Concordia Chiajna (decembrie 2016-iulie 2017) şi Dunărea (august 2017-noiembrie 2018). De la Călăraşi, Dan Alexa pleacă cu o promovare istorică în palmares, la finalul a 48 de meciuri conduse din postura de antrenor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri