Caută
Close this search box.

Cel mai mortal incendiu din istoria Californiei: Numărul victimelor a crescut la 31, iar peste 200 de persoane sunt date dispărute

Numărul victimelor în urma incendiilor din California a crescut la 31, iar peste 200 de persoane sunt încă date dispărute, au declarat oficialii citați de BBC.

Decesul a șase persoane a fost raportat în nordul statului, ridicând la 29 numărul total al victimelor. În momentul de față incendiile sunt asemănătoare cu cel mai mortal foc înregistrat în California – dezastrul din 1933 al Griffith Park din Los Angeles.

În sud, focul Woolsey a revendicat două vieți, deoarece a afectat stațiunile de pe plajă, inclusiv Malibu.

Aproximativ 250.000 de persoane au fost forțate să-și părăsească casele pentru a evita trei epicentre ale incendiilor majore în stat.

Cu vânturi puternice care amenință să răspândească flăcările, guvernatorul statului, Jerry Brown, a cerut președintelui Donald Trump să declare stare de dezastru major, o mișcare care ar exploata mai multe fonduri federale de urgență.

Apelul a venit la o zi după ce Donald Trump a amenințat că va reduce finanțarea pentru California, învinuind pentru cauza incendiilor drept gestionarea proastă a pădurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri