Caută
Close this search box.

CIADO solicită eficientizarea Agenției Naționale Antidrog

România nu mai este o țară de tranzit, ci una cu o creștere alarmantă a consumului de droguri, fapt pentru care situația trebuie privită cu toată responsabilitatea, a declarat Gigel Lazăr, director executiv CIADO.

Urmare demiterii directorului Agenției Naționale Antidrog (ANA), chestorul Sorin Oprea, CIADO România face următoarele precizari: la ANA urmează o numire pe care noi ne dorim să fie una corectă și valorică, fără interese, compensații sau alte asemenea situații regretabile.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) România are cațiva specialiști în antidrog de excepție, ofițeri valoroși, recunoscuți pe plan intern și internațional.

Unii dintre ei au avut de-a lungul timpului realizări în activitatea de cercetare și sunt autori de lucrări în domeniul antidrog. Numele lor sunt recunoscute și respectate în toate segmentele antidrog, atât în prevenirea cât și în combaterea fenomenului.

Până în acest moment, ANA a fost o construcție oscilantă și măcinată de orgolii, iar în ultimii ani s-a degradat semnificativ din punct de vedere al eficienței și credibilității sociale.

Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne- România trebuie să construiască o Agenție puternică, cu resurse financiare și logistice suficiente, altfel riscând să devenim o țară cu un consum necontrolabil. Nu cifrele prevalențelor ne îngrijorează, ci perioada foarte scurtă în care am ajuns la aceste cifre precum și trendul crescător”, precizează comunicatul de presă, difuzat de CIADO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri