Caută
Close this search box.

Ciocnirea titanilor, a 47-a oară !

Novak Djokovic, locul 2 ATP, și Roger Federer, locul 3 ATP, se vor întâlni sâmbătă în semifinale turneului ATP Masters 1.000 de la Paris după ce au trecut de Marin Cilic, respectiv Kei Nishikori. Este pentru a 47-a oară când cei doi se înfruntă.

Roger Federer a înfruntat 328 de jucători de tenis în 1.435 de meciuri de-a lungul carierei sale de peste 20 de ani.

Elvețianul nu s-a întâlnit însă cu niciunul atât de des pe terenul de tenis precum o face cu Novak Djokovic, pe care-l înfruntă sâmbătă pentru a 47-a oară. Djokovic și Federer au câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam și opt dintre titlurile la competițiile ATP World Tour Masters 1000.

Sâmbătă însă, numărul doi mondial și numărul trei mondial se înfruntă pentru doar a doua oară în ultimele 33 de luni. Ultima oară, Djokovic l-a învins pe Federer, scor 6-4, 6-4, în finala de la Cincinnati, pe 19 august, aducând scorul meciurilor directe câștigate la 24-22 în favoarea sa.

Sârbul, care va fi numărul 1 ATP începând de luni, 5 noiembrie, a ajuns în semifinale după ce a revenit spectaculos în fața lui Marin Cilic, locul 7 ATP, scor 4-6, 6-2, 6-3, într-un meci care a durat două ore și 12 minute. Pentru Novak Djokovic, partida în fața croatului a fost a 21-a câștigată consecutiv.

Roger Federer a avut o misiune mai ușoară, pe de altă parte, în fața japonezului Kei Nishikori, locul 10 ATP, pe care l-a învins cu 6-4, 6-4, într-o partidă care a durat o oră și 21 de minute.

Săptămâna trecută, elvețianul a câștigat turneul din localitatea sa natală, Basel, pentru a noua oară și mai are nevoie de un titlu pentru a avea 100 de turnee în palmares.

Pentru accederea în semifinale, cei doi primesc câte 360 de puncte și câte un cec în valoare de 240.235 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri