Caută
Close this search box.

Comisia Europeană reacţionează după deningrările şi criticile primite din partea PSD

După o zi în care Guvernul de la Bucureşti s-a întrecut în acuzaţii şi denigrări la adresa Comisiei Europene, Bruxelles-ul reacţionează în exclusivitate la Digi24.

Reprezentanții Comisiei au răspuns:

„Nu avem o agendă politică. Facem ce ni s-a încredinţat să facem la momentul aderării României la UE.

Comisia nu ţine cont de tabere politice. Încercăm mereu să prezentăm analize cât se poate de obiective şi de echilibrate asupra situaţiilor din cele două state membre.

Evaluările pe care le-am făcut în rapoartele noastre au fost susţinute mereu de statele membre la nivelul Consiliului UE. Puteţi să vă uitaţi şi la analizele GRECO sau ale Comisiei de la Veneţia – toate arată aceleaşi lucruri.

După cum a spus ieri şi prim-vicepreşedintele Timmermans, MCV ajută, nu pedepseşte. Scopul este, desigur, să se facă progrese în vederea încheierii MCV. Comisia va face o nouă evaluare a progreselor în acest mandat”, este răspunsul dat de CE jurnaliştilor de la Digi24.

 

Un răspuns

  1. PSD reprezinta Romania iar vocea, chiar critica a actualului partid de guvernamant (pe care, personal nu l-am votat niciodata), reprezinta vocea Romaniei, nu a PSD, cum eronat se scrie in titlul articolului.
    „Comisia nu tine cont de tabere politice”. Vorba sa fie, da` voi in ce tabere sunteti organizati acolo la UE, in tabere de vara la mare sau de iarna la schi? Nu sunteti oglindirea partidelor create si in Romania cu sustinerea voastra si intrate cu drepturi depline in grupurile voastre?
    Ponta era bun pentru ca a fost o marioneta fara voce de la natura dar care tot „vorbea”, prin gurile si buzele ventrilocilor socialisti europeni, care-i controlau mintea si vointa si, prin el (Ponta), si interesele tarilor lor in Romania.
    Masacrul de la „Colectiv” si demisia intempestiva a acestui personaj trist – dar nici pe departe precum „inaltatoarea” Borgia de Giurgiu, nascuta din vana Legiunii a 13-a Gemina, care a emis opinii politice, care a creat curente politice care (ele) au condus, pe motive ridicole si lipsite de substanta la penalizarea permanenta si la impiedicarea crearii la nivelul grupurilor politice a unei sustineri consistente a Romaniei si de acceptare a unor discutii bazate pe respect reciproc, inclusiv respectul fata de interesele nationale ale Romaniei – a creat noua, dar a nu stiu a cata premisa pentru organizarea unor structuri suprastatale, cu agenti (doar unii si din „intamplare” cai mai simpatici, profunzi si „reprezentativi”) platiti din banii acestei tari, care a uitat insa (ea, tara, cu picioarele goale, cu fusta rupta si sanii ofiliti, moarta de sete si de foame), ca indiferent cate zambete, declaratii, incurajari afabile si „sustineri vestice”, dupa care vezi ce-ti lipseste din curte, tu ai nevoie in primul rand sa fii lasat de acest grup opac, macar sa verifici daca acum mai exista o compatibilitate intre aspiratii si doctrine, o egalitate in impartirea bunurilor create in comun si un viitor care este de dorit sa nu mai fie un jug, pe care l-am acceptat, ca prosti dar care ne-a ros carnea pana la os.
    Sa acceptam inseamna sa revenim din nou (repetitia e mama politicii) la „glorioasele” vremuri ale sclaviei, nu personale (alea sunt atributul transatlanticilor), ci statale, nu pasalacuri si raiale, nu gubernii si raioane ci caste, precum intr-un trup al unui Budha european, in care noi se pare ca suntem cam unghiile de la picioare, pline de glod, aschii si viermi.
    „Evaluările pe care le-am făcut în rapoartele noastre au fost susţinute mereu de statele membre la nivelul Consiliului UE”.
    Care state? Cumva Bulgaria, Ungaria, Grecia, Italia?
    „Statele membre” care au sustinut „mereu” ceva pentru sau, mult mai des, impotriva Romaniei au avut de castigat ceva gratis, ca intotdeauna, sau de pierdut (de pierdut pentru acesti „baieti fini”, in intelesul lor o afacere, pe cand tu ca natie nu mai ai mai nimic, pamantul tau, ti-ai „vandut” pe doi arginti si cimitirele cu tot cu morti, apele, subsolul si stai cu mana-ntinsa ca un calic).
    Rusine.
    Orice alianta este incheiata pentru a scapa de ceva ori pentru a castiga ceva.
    Aliantele postdecembriste ale Romaniei au avut, toate cate au fost, doar rolul de a slabi, saraci si dezmembra acesta tara.
    Asa ca Timmermans sa-si bage undeva „progresele”.
    Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri