Caută
Close this search box.

Comisia Europeană reacționează la declarațiile lui Teodorovici: Libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental

Hotnews publică punctul de vedere al Comisiei Europene referitoare la declarațiile ministrului român de Finanțe, Eugen Teodorovici, care pleda pentru limitarea dreptului la muncă.

Libera circulație a lucrătorilor din statele membre ale Uniunii Europene pe teritoriul UE este un drept fundamental al blocului comunitar, subliniază, miercuri, Comisia Europeană, printr-un purtător de cuvânt.

Astfel, poziția CE este următoarea:

  • În general, permiteți-mi să vă reamintesc că libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental în UE, unul dintre pilonii pieței interne consacrat în tratate și, potrivit sondajelor, cel mai frecvent, cel mai apreciat drept de către europeni, în Uniunea noastră.
  • Poziția Comisiei a fost clară de la începutul acestui mandat: crearea unei piețe interne mai profunde și mai echitabile este o componentă esențială a construirii unei Europe mai sociale. Pentru a funcționa în mod corespunzător, mobilitatea forței de muncă trebuie să se bazeze pe reguli clare, corecte și aplicabile, de exemplu prin consacrarea principiului egalității de remunerare pentru aceeași muncă în același loc pentru lucrătorii detașați.
  • În același timp, prin intermediul pilonului european al drepturilor sociale, UE s-a angajat să se străduiască pentru a asigura condiții mai bune de muncă și de viață în întreaga Uniune, în lumina provocărilor, cum ar fi îmbătrânirea societății, globalizarea și digitalizarea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri