Caută
Close this search box.

Conflictul dintre Ucraina și Rusia: Merkel exclude soluția militară

angela merkel

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat că nu există „o soluție militară” a conflictului, după ce liderul Ucrainei a cerut NATO să trimită nave în Marea Azov, informează BBC.

Cererea lui Petro Poroșenko a venit după o confruntare navală cu Rusia în apele din Crimeea. Merkel a afirmat că criza a fost „în întregime acțiunea președintelui rus”. Totuși, ea a spus că „probleme ca acestea pot fi rezolvate doar printr-un dialog sensibil”.

Președintele rus Vladimir Putin l-a acuzat pe Poroșenko că a creat „provocarea” navală pentru a-și îmbunătăți rating-urile înainte de alegerile din 2019. Poroșenko a implementat legea marțială în regiunile de frontieră din Ucraina timp de 30 de zile ca răspuns la criză.

Vorbind alături de premierul ucrainean, Volodymyr Groysman, la un forum de afaceri din Berlin, Merkel a promis că va purta discuții cu Putin la summit-ul G20. „Vreau ca soldații ucraineni să fie eliberați”, a spus ea. „Trebuie să facem totul pentru a ajuta locuri precum Mariupol, care depinde de accesul la mare”. „Nu putem permite ca acest oraș să fie tăiat, izolând astfel în mod indirect alte părți ale Ucrainei. Partea ucraineană ne-a cerut să acționăm cu înțelepciune … nu există o soluție militară la aceste probleme, trebuie să subliniem acest lucru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri