Caută
Close this search box.

Controale în maternităţile din ţară, după ce 12 bebeluşi au fost infectaţi cu stafilococul auriu

Directia de Sănătate Publică face controale în toate maternităţile din Bucureşti, după ce mai mulţi bebeluşi au fost infectaţi cu stafilococul auriu.

Copiii s-au născut la maternitatea Giuleşti, dar infecţia a apărut după ce au fost externaţi. Ulterior, bebelușii au fost internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală pentru a primi tratamentul adecvat.

„În această perioadă, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti desfăşoară un control tematic pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare, în clinicile de obstetrică-ginecologie şi în secţiile de neonatologie din unităţile sanitare publice şi private, acţiune care este în curs de derulare”, au precizat reprezentanții DSP.

“Bebeluşii născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu – „Maternitatea Giuleşti” ni s-au adresat începând cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienţi ( toţi în prima lună de viaţă) dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi.

La ceilalţi doi – unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru”, a spus, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti neagă că mai mulţi bebeluşi s-ar fi infectat în cadrul unităţii spitaliceşti, precizând că instituţia a demarat o acţiune de investigaţii epidimiologice.

“Din maternitatea Giuleşti nu a fost transferat nici măcar un bebeluş cu infecţie intraspitalicească. Am întrebat şi noi. Mi s-a spus că aceştia ar fi copiii care s-au născut în urmă cu trei săptămâni. Dacă sunt externaţi de la noi şi apare în 48 de ore (nr. – infecţia), într-adevăr se consideră infecţie intraspitalicească. Dar dacă ei s-au internat după zece zile sau 28, după cum se spune, atunci nu mai este infecţie intraspitalicească”, a spus, pentru Mediafax, Doru Pană.

De asemenea, Doru Pană mai spune că în spital nu a fost nici un copil cu acest tip de infecţie. Totodată, reprezentantul maternităţii mai spune că unitatea spitalicească a demarat acţiuni de verificare şi investigaţii epidemiologice.

FOTO: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri