Caută
Close this search box.

Coreea de Sud închide cel mai mare complex de abatoare de câini

Oficialii sud-coreeni au început joi să desființeze cel mai mare complex de abatoare de câini din țară, deoarece activiștii pentru drepturile animalelor împing să pună capăt obiceiului de a mânca carne de câine, relatează AFP.

Aproximativ un milion de câini sunt consumați pe an în Coreea de Sud, adesea ca o delicatesă de carne roșie și grasă. Dar tradiția a câștigat critici în străinătate și a scăzut, pe măsură ce națiunea îmbrățișează ideea câinilor ca animale de companie în loc de animale de consum, tradiția fiind un tabu printre tinerii sud-coreeni.

Complexul Taepyeong-dong din orașul Seongnam, la sud de Seul, găzduia cel puțin șase abatoare de câine care ar putea conține câteva sute de animale la un moment dat și a fost o sursă majoră de carne pentru restaurante cu carne de câine din întreaga țară. Acesta va fi eliminat în două zile și transformat într-un parc public, au declarat oficialii orașului Seongnam.

Agenții pentru drepturile animalelor i-au acuzat pe comercianți pentru maltratarea câinilor și uciderea lor cu cruzime – inclusiv prin electrocutarea acestora înainte de a-i măcelări în fața altor câini. Activiștii au descoperit echipamente de electrocutare în complex și o grămadă de câini morți abandonați pe podea când au vizitat situl joi, potrivit grupului american pentru drepturile animalelor, Humane Society International. „Acesta este un moment istoric”, a declarat un avocat pentru drepturile animalelor coreene (KARA) într-un post de pe blog. „Aceasta va deschide ușa pentru mai multe închideri ale abatoarelor de carne de câine din întreaga țară, accelerând declinul industriei cărnii de câine”.

Potrivit unui studiu realizat anul trecut, 70% din sud-coreeni nu mănâncă câini, dar mult mai putini – aproximativ 40% – cred ca practica ar trebui interzisa. De asemenea, a găsit 65% sprijin pentru creșterea și sacrificarea câinilor în condiții mai umane.

În prezent, nu există legi privind modul de tratare sau de sacrificare a câinilor pentru carne în Coreea de Sud. În timp ce agricultorii au cerut Seulului să includă câinii în reglementările șeptelului de bunăstare, grupurile pentru drepturile animalelor se opun să facă acest lucru, solicitând în schimb eliminarea completă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri