Caută
Close this search box.

Corina Creţu, mesaj alarmant: Ieşirea României din UE ar fi o catastrofă naţională. Mă înţeleg bine cu toate guvernele, mai puţin cu cel de la Bucureşti

Corina Cretu

Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, a declarat că România se află într-o situație dezastruoasă.

Imaginea pe care o are ţara noastră, după ce Parlamentul European a votat o rezoluție împotriva Bucureștiului, iar Comisia Europeană a adoptat un MCV dezastruos, cu 20 de puncte critice, nu este deloc una bună, a spus Crețu într-un interviu pentru Romania TV.

Comisarul european a subliniat că are relaţii bune cu toate guvernele UE, mai puţin cu cel de la Bucureşti. „Nu am ce să-mi reproşez. Este trist că am o relaţie tensionată cu Executivul de la Bucureşti”.

”Noi, la Comisia Europeană, nu dorim răul României. S-a creat impresia că singura preocupare e legată de justiție. Aș vrea ca partidele să privească cu înțelepciune și să nu pună în cheie complotistă că cineva ne vrea răul. E un rezultat a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. E greu de luptat cu o imagine deja creată.”

Semnal de alarmă cu privire la absorbția fondurilor europene

„Avem o absorbție care nu e mare și avem probleme cu absorbția fondurilor. Regret demisia ministrului Victor Negrescu, a avut o expertiză foarte bună. Nu știu ce s-a întâmplat, dar e un semnal care se adaugă la ceea ce s-a întâmplat. Sunt încurajată că a fost numit un diplomat de carieră și e o echipă la MAE care lucrează.(…)

Mesajul meu este acela că România trebuie să continue drumul său european. (…) Nu trebuie să ne jucăm cu viitorul nostru. (…) Este surprinzător ca o ţară care a cunoscut atâtea beneficii din partea Uniunii Europene (…) să dai cu piciorul tuturor acestor oportunităţi.

Nu cred că îşi doreşte cineva acest lucru şi îmi pare rău că a venit, nu ştiu, din neant, această posibilitate ca România să iasă vreodată din Uniunea Europeană. Deci asta, după părerea mea, ar fi o catastrofă naţională şi vom fi cu toţii responsabili pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”, a declarat Corina Creţu miercuri, la România TV.

Creţu a amintit că din cele 9,2 miliarde de euro alocate pentru infrastructură s-au efectuat plăţi pentru lucrări pentru doar 1,3 miliarde de euro. Nu este ok să ai şapte miniştri de Transport şi să schimbi priorităţile la două luni.

Magistrala M6 nu este aprobată, dar la Bucureşti se spune că este, dar acest tronson care ar lega Gara de Nod de aeroportul Otopeni este doar în analiză.(…)

Vreau să dau un mesaj pentru Guvern, haideţi să reluăm discuţiile cu cifrele pe masă. Haideţi să vedem de ce investiţiile prin fonduri nerambursabile nu ar fi mai bune decât cele prin parteneriat-privat. O ţară trebuie să-şi epuizeze aceste resurse care vin gratuit şi apoi să meargă cu altele sau să meargă în paralel cu parteneriatele public-private”.

Corina Creţu: Nu doresc să fiu premier

Corina Creţu a afirmat că nu i s-a propus să fie premier şi că această funcţie nu intră în calculele ei de viitor.

„Nu, şi îmi doresc să lucrez ca şi comisar. Nu, nu intră în nici un caz în calculele mele de viitor. Eu le mulţumesc tuturor care mă consideră capabilă de acest lucru. În primul rând, vreau să îi mulţumesc mult dl Victor Ponta.

Nu intră în calculele mele să fiu prim-ministru. Vreau să îi urez succes. Dar pe de altă parte am văzut că şi domnul Băsescu a vehiculat numele meu. Eu am o altă treabă importantă pentru România. Ştiţi bine că nu a agreat numirea mea.

Eu am această responsabilitate faţă de România şi faţă de români, nu faţă de Guvern, nu faţă de partide”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri