Clasica pâine cu margarină din creşe de stat a devenit istorie în Cluj şi Constanţa. Copiii primesc acum la micul dejun pastă de avocado şi lactate bio.

Iar la masa de prânz nu mai au carne de porc, ci de curcan, viţel sau pui. Meniul este stabilit de un medic nutriţionist şi avizat de pediatri, astfel încât să cuprindă tot ce îi trebuie unui copil până în 3 ani.

„Aici avem o ciorbiţă de perişoare făcute din pulpă de curcan, crescut bio”, spune bucătăreasa unei creșe. 355 de copii din cele cinci creşe de stat constănţene mănâncă acum sănătos.

„Pentru astăzi pregătim o pastă de avocado pentru mic dejun. Pe pâinică bio din tărâţe, cu multe fibre”, spune bucătăreasa unei creșe din Constanța.

Dintr-un meniu echilibrat nu pot lipsi fructele. Copiii primesc acum ananas, mere şi banane. Iar de la masa de prânz a fost exclusă carnea de porc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 5 =