Caută
Close this search box.

Criză la Toshiba: Gigantul nipon va reduce 7000 de locuri de muncă și se retrage dintr-un proiect nuclear

Gigantul japonez de inginerie Toshiba a anunțat joi planurile pentru reducerea a 7000 de locuri de muncă și lichidarea unei unități care construiește o centrală nucleară din Marea Britanie, lăsând soarta sa sub semnul întrebării, informează AFP.

Toshiba se așteaptă, de asemenea, să restabilească sau să consolideze unele fabrici și să își reducă filialele cu 25% – anunțând retragerea de la o afacere lichidă pe bază de gaze naturale din SUA.

Lichidarea NuGen, o filială nucleară din Marea Britanie, ar putea complica eforturile Regatului Unit de a se îndepărta de centralele electrice poluante care se bazează pe cărbune, un număr dintre acestea fiind planificate să se închidă. „Având în vedere costurile suplimentare implicate în continuarea exploatării NuGen, Toshiba recunoaște că decizia rațională din punct de vedere economic este de a se retrage din proiectul de construcție a centralei nucleare din Regatul Unit și a decis să ia măsuri pentru a lichida NuGen”, a afirmat Toshiba într-o declarație. Proiectul NuGen din Cumbria, din nord-vestul Angliei, urma să cuprindă trei reactoare și urma să producă energie începând cu 2025.

Directorul executiv al Toshiba, Nobuaki Kurumatani, a declarat reporterilor la Tokyo că decizia a fost luată după „discuții sincere” cu guvernul britanic. Un purtător de cuvânt al ministerului britanic de afaceri a declarat că decizia Toshiba nu va îndepărta decizia guvernului de a continua expansiunea nucleară, inclusiv la o altă fabrică din Hinkley Point. „Acest guvern își păstrează angajamentul față de noile tehnologii nucleare prin Strategia industrială privind sectorul nuclear, precum și aprobarea primei noi centrale nucleare într-o generație de la Hinkley Point C”, a spus purtătorul de cuvânt.

Fostul monstru japonez trece printr-un efort considerabil de reformă pentru a se revigora în urma achiziției dezastruoase a firmei americane Westinghouse, care pierde miliarde de dolari înainte de a fi plasată sub protecția falimentului.

Cele 7000 de locuri de muncă vor fi reduse pe parcursul a cinci ani, multe dintre acestea fiind obținute din pensionarea anticipată sau planificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri