Caută
Close this search box.

Cum ar dori să scape de votul din Parlament Călin Popescu Tăriceanu ca să nu fie dat pe mâna procurorilor

călin popescu Tăriceanu

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a anuntat, vineri, la Antena 3 ca este putin probabil ca pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare sa se supuna votului solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Calin Popescu Tariceanu. Daca Senatul nu aproba solicitarea DNA, atunci Tariceanu va scapa pentru ca intervine prescriptia faptelor de care este acuzat.

„Cu privire la domnul Tariceanu, ati vazut ca sunt 73 de dosare.(…) Pe procedura, cererea de urmarire penala se face ca urmare a unei anchete facute de o comisie special constituita sau de catre Comisia Juridica a Senatului. O ancheta cu 73 de dosare nu se poate termina in 14 zile pentru ca nici macar nu pot sa fie citite documentele, nu e nevoie sa le citesti pe toate pentru ca ai citire selectiva, dar totusi un asemenea volum nu poate fi rezolvat imediat.

Si se stie ca cu cat se apropie sfarsitul sesiunii parlamentare, se apropie si sansele sa apara o motiune de cenzura pentru ca altfel o pierzi, nu poti sa o reportezi pe sesiunea cealalta si cu cat vine termenul acesta, oamenii sunt consemnati sa fie aici la vot, ca dupa ce ca nu prea au voturi sa mai plece si prin strainatate, e greu de acceptat”, a declarat Nicolicea la Antena 3.

Prescriptia in cazul mitei incasata de Calin Popescu Tariceanu intervine la sfarsitul acestui acestui an, adica peste o luna, in cazul in care Senatul nu aproba solicitarea procurorilor DNA de a permite inceperea urmaririi penale. Cel mai probabil, senatorii vor respinge solicitarea DNA, astfel incat Tariceanu va scapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri