Caută
Close this search box.

Cum au votat eurodeputaţii români din Parlamentul European rezoluţia care critică Guvernul Dăncilă

Norica Nicolai

Parlamentul European a votat o listă cu 13 puncte critice şi tot atâtea recomandări. Parlamentul spune despre modificările Legilor Justiţiei că pun în pericol lupta anticorupţie şi separaţia puterilor în stat.

Important de reţinut este că europarlamentarii de acord cu rezoluţia au fost de trei ori mai mulţi decât cei care au votat împotrivă.

Cei de la VoteWatch.eu au terminat centralizarea voturilor. Colegii lor de familie politică europeană au votat în număr mare pentru rezoluţia care critică Guvernul PSD, românii au votat împotrivă. La fel au făcut şi eurodeputaţii ALDE.

De cealaltă parte, eurodeputaţii din grupul Popularilor Europeni, familie politică din care face parte şi preşedintele Iohannis, au votat pentru rezoluţie. Cu o excepţie interesantă, potrivit digi24. E vorba despre europarlamentarul Ramona Mănescu, singura româncă din Grupul Popularilor Europeni, care nu a susţinut rezoluţia.

Renate Weber, europarlamentar ALDE: „Am votat împotriva rezoluţiei, pentru că e superficială şi profund nedreaptă”.

Maria Grapini, europarlamentar S&D, PSD: „Nu am votat rezoluţia, pentru că e o rezoluţie a ipocrizie. Nu e o rezoluţie privind statul de drept în România. De ce doriţi să fie pusă ţara mea la colţ? Pentru că nu vrea să accepte să fie ţară de mâna a doua. Pentru că vreţi să ne daţi reţete pe care nu le aplicati în ţara voastră. De ce nu exportaţi ceea ce ne puneţi în rezoluţie la voi acasă? De ce nu se aplică aceeaşi unitate de măsură? Sunt revoltată şi consider că e o insultă la adresa ţării, a poporului meu”.

Norica Nicolai, europarlamentar ALDE: „Şi românii sunt cetăţeni europeni şi cred că niciun cetăţean european nu poate vota în favoarea ipocriziei, a dublului standard şi al hegemoniei. Dublu standard pentru că ne reproşaţi că nu-l lăsăm pe preşedinte să numească procurorii. Dar în Polonia reproşaţi că-l lăsăm pe preşedinte să numească procurorii”.

Mircea Diaconu, europarlamentar independent, ALDE: „Se foloseşte foarte des termenul îngrijorare. Îngrijorat sunt şi eu. În toate democraţiile mari europene, extremismele, xenofobia, naţionalismul au ajuns până în PE şi foarte aproape. Timp în care e o problemă mare şi o îngrijorare cu România. Mă tem că alta trebuie să fie îngrijorarea, pentru că riscăm să se dărâme şandramaua”.

Un răspuns

  1. Ne privesc ca pe „niste suspecti” dar se infrupta, nemeritat din contributia acestei Romanii amarate.
    Pe indivizii acestia, personal nu dau 2 bani, nu vreau nici macar sa le cunosc „marile realizari democratice” si o fac chiar cu bolta, daca vomita unul (doar unul), ca-n Postal 2 si tot o sa ma simt bine.
    Si ma voi simti si mai bine cand se va face nationalizarea si cand vom iesi din aceasta suprastructura devianta numita UE. Am tot dat si nu am luat decat „praful de pe toba”.
    Vreau sa iesim din UE si sa putem si noi, in sfarsit sa avem prietenii si relatii bilaterale (acum diriginta Merkel e pe faras si tace dar a aparut un nou diriginte, jovial dar cam imatur, precum Ponta sau primul ministru al Austriei.
    Abia stept sa vad. Ce va face „dalia neagra” a Lituaniei cu facilitatile de gaz lichefiat, clar american. Hi, hi pentru acest popor, inteligent ca „noaptea ce spre ziua suie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri