Caută
Close this search box.

Cum se manifestă criza bugetară în Poliţie. Şefii de post trebuie să se şteargă pe picioare eficient

poliţie

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov a trimis săptămâna trecută o circulară către toate secțiile de poliție din județ, prin care le cere acestora să își raționalizeze consumul de curent electric la 600 kw/lună, pentru posturile din mediul rural, și 1.500 kw/lună, pentru cele orășenești.

Circulara le cere polițiștilor ilfoveni să închidă lumina din birouri chiar și la ”părăsirea pentru scurtă durată a acestora”, stingerea becurilor pe holuri și în toalete când lumina naturală e suficientă, precum și ”utilizarea rațională a aparatelor electronice de încălzire”.

Mai mult, pornirea aparatelor de aer condiționat se va putea face ”strict când e nevoie și la o diferență de 5 grade față de temperatura exterioară, pe modul econom”. De asemenea, e strict interzisă aerisirea camerelor cât timp aparatul de aer condiționat e pornit.

Încălzirea posturilor de poliție va putea fi făcută doar în ”perioada de încălzire dintre 1 noiembrie și 31 martie”, mai arată documentul trimis polițiștilor din Ilfov, conform G4Media.

Polițiștii sunt îndemnați, de asemenea, să utilizeze eficient ștergătoarele de picioare de la intrarea în posturi, pentru a limita murdărirea covoarelor, precum și să închidă bine ferestrele, pentru a evita spargerea din cauza vântului puternic.

În cazul nerespectării normei de consum legale, șefii de post sunt răspunzători, arată documentul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri