Un cutremur a avut loc, marți dimineață, în județul Caraș-Severin, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an, cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, s-a produs pe 28 octombrie, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Acest cutremur s-a produs la ora 03.12, la o adâncime de 4 kilometri. Magnitudinea seismului a fost de 3,7 garde pe scara Richter.  

În ultimii 100 de ani, în România s-au înregistrat 13 cutremure semnificative, care au dus la producerea a 2.630 de decese şi au afectat mai mult de 400.000 de persoane. Pagubele cauzate doar de cutremurul din 1977 depăşesc 2 miliarde de dolari.

Când se va produce un cutremur mare

Cercetătorul Frank Hoogerbeets susține că modul în care Soarele, Venus, Pământul și Uranus se vor găsi în Sistemul Solar în perioada următoare ar putea duce la apariția unor seisme în această toamnă.

Se pare că avertismentul său se bazează pe un studiu realizat în ultimii trei ani. Totuși, autoritățile din întreaga lume susțin că nu există cutremure mari ce pot fi prezise și că, cel puțin deocamdată, ceea ce susține cercetătorul menționat mai sus nu prezintă un motiv de îngrijorare pentru omenire.

De asemenea, chiar autoritățile din România avertizează populația țării noastre că mesajele și avertismentele ce nu vin din partea Serviciilor de Urgență nu trebuie luate ca atare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =