Caută
Close this search box.

Dan Alexe, jurnalist, spune că sperietorile TelDrum nu cunosc legislația UE

dan alexe

Jurnalistul Dan Alexe a scris o postare extrem de acidă la adresa actanţilor din firma Tel Drum şi a mentalităţilor democratice şi nedemocratice. Mai jos, postarea integrală.

Sperietorile TelDrum nu cunosc legislația UE… căci „dreptul la protecția datelor cu caracter personal nu este un drept absolut; acesta trebuie luat în considerare în raport cu funcția pe care o îndeplinește în societate și echilibrat cu alte drepturi fundamentale, în conformitate cu principiul proporționalității”:

Carevasăzică, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP), supusă lui Dragnea, caută să sperie RISE Project cu o amendă de până la 20 milioane euro pe baza, zic ei, a Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice.

Iată textul aici. Oamenii lui Dragnea pot să meargă la vestiar, iar RISE să continue să publice liniștit în interes public. UE nu prevede pedepse, oricum, acestea sunt lăsate la latitudinea statelor membre. Dar prevederile sunt limpezi în ce privește interesul public, căci „dreptul la protecția datelor cu caracter personal nu este un drept absolut”:

Acolo la punctul 4) scrie așa:

– „Prelucrarea datelor cu caracter personal ar trebui să fie în serviciul cetățenilor. Dreptul la protecția datelor cu caracter personal nu este un drept absolut; acesta trebuie luat în considerare în raport cu funcția pe care o îndeplinește în societate și echilibrat cu alte drepturi fundamentale, în conformitate cu principiul proporționalității.”

iar la punctul 14):

– „Prezentul regulament nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal care privesc persoane juridice și, în special, întreprinderi cu personalitate juridică, inclusiv numele și tipul de persoană juridică și datele de contact ale persoanei juridice.”

iar la punctul (65):

– „Păstrarea în continuare a datelor cu caracter personal ar trebui să fie legală în cazul în care este necesară pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare și de informare, pentru respectarea unei obligații legale, pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public sau care rezultă din exercitarea autorității publice cu care este învestit operatorul, din motive de interes public în domeniul sănătății publice, în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică ori în scopuri statistice sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.”

Un răspuns

  1. S-o credeți voi! Teleormăneanul nu se lasă până ce nu îngenunchează și UE. Adicătelea, cum ditamai demnitarul este măscărit de o firmă de agarici? Lasă că le dă el in curând in cap cu CC și cu justitia TT care sunt cu „arma la picior”, gata „să deschidă focul”. Auzi dome, mata, să nu mai poată și rumânașul, sireacul, să mai facă și el un șmen, o șușanea, că vine ăștia de la Râzi Proiect și-l ciupește de ceafa-i Lată și gușa-i groasă. Ce mă, în Românica lu Dragnea și nea Tări s-a interzis grohăitul tocmai acum cand acest specimen de „viețuitoare” s-a așezat și ele in jilțurile republicii. Bă, în Romania politica a fost ca dovleacul, ce nu pricepeți? Și dacă-i ca dovleacul, a cui e apanajul „rotirii dovleacului”, băi maimuțoilor, cu UE-ul vostru cu tot, cu Soroș-ul vostru cu tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri