Caută
Close this search box.

Democrații din SUA vor anchetarea lui Trump pentru presupuse legături cu Rusia și Arabia Saudită

democraţii

Democraţii americani vor o comisie de anchetă în Camera Reprezentanților pentru a verifica presupusele legături financiare personale ale preşedintelui american, Donald Trump, cu Arabia Saudită şi Rusia, a declarat duminică Adam Schiff, potrivit Agerpres și Times of Israel.

Schiff este viitorul preşedinte al comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, camera inferioară a Congresului american, câștigată de democrați după alegerile parțiale din această toamnă.

Câștigarea Camerei Reprezentanţilor le permite democraților să declanşeze anchete parlamentare, dar faptul că Senatul e controlat de republicani face imposibilă lansarea unei proceduri de suspendare a președintelui Trump. Pe de altă parte, democrații și-au anunțat agenda extrem de agresivă pentru a pregăti alegerile prezidențiale din 2020.

”Preşedintele nu este sincer cu ţara în legătură cu moartea lui Jamal Khashoggi”, jurnalistul saudit critic la adresa prinţului moştenitor, a declarat la CNN Schiff, un membru important al Partidului Democrat.

”Ce-l împinge să facă asta? Nu ştiu. Să fie vorba pur şi simplu de o aplecare pentru autocraţi (…) sau să existe vreo motivaţie financiară, respectiv finanţele sale personale?”, s-a întrebat Adam Schiff.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri